Interrail 2018: onze 10 bestemmingen!

Twee meisjes op een terrasje in Utrecht. “Zullen we op vakantie deze zomer?” Tuurlijk, vakantie is altijd fijn. Sziget? Of toch misschien wel iets verder? Of langer? Verschillende opties werden onderzocht, maar uiteindelijk hakten we de knoop door: deze zomer gaan we interrailen!

Plannen maken is heerlijk. Alles kan. Of oké, alles kan in ieder geval als ‘optie’ worden onderzocht. Een derde meisje wilde zich wel aansluiten. Hm, zouden haar plannen wel aansluiten bij wat we nu in ons hoofd hadden? Toevallig paste dat perfect. We hadden al snel bedacht dat we een pas van 22 dagen zouden kopen, waarbij we op alle dagen mogen reizen. Dat leek ons wel lekker makkelijk, dan houd je het lekker flexibel. Onze passen kwamen al snel binnen (maar echt!) en dus kon het uitstippelen van de route echt beginnen. (Haha, tot zover flexibel).

1. Dresden, Duitsland
Oei. Als je dus wilt gaan interrailen, wil je eigenlijk zo ver mogelijk en naar plekken waar je nog nooit bent geweest. Maar je moet dan ook door Duitsland (of door Frankrijk, maar daar kom ik later op terug). Berlijn leek ons mwah. Sommigen van ons zijn daar al eens geweest en bovendien zal het daar vrij druk zijn. We kwamen uit in Dresden, een mooie plek die ook nog eens ver genoeg naar het oosten ligt om snel verder te kunnen.

2. Krakau, Polen
Onze tweede stop maken we in Krakau, een van de grote steden die Polen rijk is. Op de planning staat ook een bezoek naar Auschwitz: ik ben benieuwd wat dat voor indruk achter gaat laten!

3. Wenen, Oostenrijk
Ja, beetje toeristisch misschien. Maar dat maakte even niet uit, want Wenen lijkt ons prachtig. 3 op reis heeft ook verschillende afleveringen in Wenen gemaakt, wat in ieder geval bij mij de wens nog eens vergrootte om daar naartoe te gaan.

4. Budapest, Hongarije
Hmm, nog een toeristisch plekje. Zelf ben ik al eens in Budapest geweest (als enige van het gezelschap), maar ik houd van deze stad. Er is zóveel te doen, het is zo mooi en ook nog eens erg goedkoop. Ik hoop dat we aan 3 dagen genoeg hebben, want de laatste keer dat ik er was heb ik me een hele week kunnen vermaken!

5. Ljubljana, Slovenië
Mijn beeld van Slovenië was nogal achterhaald, kwam ik achter. In mijn hoofd was Slovenië zo’n typisch Oostblokland, niet echt aantrekkelijk, maar wel heel goedkoop. Ik zat er op allebei de punten naast: Slovenië is prachtig (en Ljubljana heeft ook nog eens de prijs gekregen voor de groenste stad ter wereld, wow), maar helaas niet heel goedkoop! Naast het ontdekken van de stad hebben we een dagtrip naar Bled gepland.

6. Rijeka, Kroatië
Geen idee wat we hier zullen gaan beleven, maar we wilden ook graag nog een stukje van de Kroatische kust meepakken. Helaas zien de treinen in Kroatië er niet heel makkelijk uit (behalve als je naar Split wil, maar hé dat is ver (en toeristisch)).

7. Triëste, Italië
Als je Triëste op de kaart ziet, dan lijkt het net alsof je in Slovenië bent. Maar dat ben je lekker niet. Ook dit stadje ligt aan de kust, dus ook hier zullen we hopelijk nog een lekkere zeeduik kunnen nemen!

8. Verona, Italië
Haha, je dacht zeker dat we naar Venetië gingen? Dat dachten wij eerst ook, maar we dachten dat het veel te toeristisch zou zijn in de zomer. Daarom slaan we Venetië over (letterlijk, want we denderen erlangs met de trein) en rijden verder naar Verona. Verona is vooral bekend van Juliët’s Wall (je weet wel, van Romeo & Juliët) en het is natuurlijk lekker Italiaans.

9. Lyon, Frankrijk
Op zoek naar een mooie tussenstop op onze weg terug, kwamen we Lyon tegen. Lyon wordt beschreven als de beste keuze voor een citytrip in Frankrijk (op Parijs na dan, natuurlijk). Voor ons alledrie nog een onbekende stad, dus dat is leuk!

10. Parijs, Frankrijk
Lekker dichtbij Nederland, zodat we op onze laatste reisdag niet meer zo lang in de trein hoeven te zitten, maken we een laatste stop in Parijs. Ik heb een kleine obsessie met Parijs (en ik ben niet de enige), dus als ik de kans krijg om er even langs te gaan, dan grijp ik die.

Wow, 10 bestemmingen in 1 zomervakantie! (Eigenlijk 11, want na deze trip ga ik nog lekker een week bijkomen in Oostenrijk). Ik kijk er enorm naar uit, en hopelijk staan er binnen een paar maanden heel veel jaloersmakende foto’s op de blog! Ben jij al bekend in een van deze steden? En heb je nog tips? Ik hoor het heel, heel graag!

One thought on “Interrail 2018: onze 10 bestemmingen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.