Festival TREK

De zondag van het pinksterweekend was het heerlijk weer. Ik besloot er samen met een vriendinnetje op uit te trekken en we kwamen terecht in het Griftpark (Utrecht), waar Festival TREK voor de 5e keer klaar stond. Voor wie het niet kent: TREK is een streetfood festival. Het terrein staat helemaal vol met veel verschillende foodtrucks, waar keukens van over de hele wereld gerepresenteerd worden. Naast de foodtrucks is er ook ruimte voor muzikanten en kleinkunstenaars om bezoekers kennis te laten maken met hun talenten. Onnodig om te zeggen dat er dus een relaxte sfeer hangt!

Voordat we ergens wat te eten haalden, liepen we eerst dertig rondjes over het terrein om te kijken wat er allemaal was (maar hé, elk rondje is anders). En er was veel! Japans, Mexicaans, Surinaams, Indisch, Spaans, Nederlands, noem het allemaal maar op. Het was trouwens bijna onmogelijk om foto’s te maken, het was enorm druk. Hieronder toch een paar standjes, om een kleine impressie te geven!

 

Als eerste stopten we bij de Surinaams foodtruck. Ik had – vóór vandaag – namelijk nog nooit Roti gegeten. Een tip voor als je nog naar TREK gaat: deel alles! Dan kan je veel meer proeven, het is allemaal zo vreselijk lekker namelijk!

Tussendoor haalden we drankjes. Disaronno was goed vertegenwoordigd en liet verschillende mixjes proeven. We zijn dus een paar rondjes extra gelopen, maar dat resulteerde er wel in dat we hier ons eerste drankje haalden: een Disaronno Sour. Echt een aanrader, heerlijk!

Een leuk detail is het glas dat je bij je eerste drankje koopt: om te voorkomen dat het terrein aan het einde van het festival nog moet worden ontdaan van alle plastic bekertjes, koopt iedere bezoeker een eigen glas. Bij een volgend drankje lever je je glas in en krijg je een schone terug. Je mag hem uiteindelijk ook mee naar huis nemen als leuk aandenken (en hem eventueel de volgende dag weer gebruiken). Naast het feit dat dit heel praktisch is voor de organisatie, is het ook nog eens een duurzame oplossing. Daar word ik dan ook weer blij van!

Haal je je tweede drankje bij een andere foodtruck geeft dat trouwens ook niks, dan wisselen ze je glas gewoon om. Ons tweede drankje was een Strawberry Daiquiri en die kwam natuurlijk niet in de eerder gekregen jar.

Ondertussen aten we nacho’s met kaas.

En aten we ijs. Het ijskraampje had een plaat zoals je die ook bij crêpe bakkers ziet. Deze was echter afgesteld op -35 graden, waarmee ze een soort ijsrolletjes konden maken. Slagroom en aardbeiensaus er overheen en dit is het resultaat:

We konden rollend naar huis uiteindelijk, maar het was een fantastisch dagje. De sfeer was enorm relaxt. De bezoekers varieerden in leeftijd van een aantal maanden tot 60+. Er speelde overal fijne muziek en het was heerlijk weer. Maar uiteindelijk:

Op het moment van schrijven (en online komen) staat TREK in Utrecht, maar hierna gaat de hele bende nog door naar Maastricht, Nijmegen, Enschede, Eindhoven, ‘s Hertogenbosch, Amsterdam en Den Haag. Check voor de data vooral even de website die ik bovenin dit artikel heb gelinkt. Er zijn in ieder geval kansen genoeg om nog even langs te gaan. Ben jij er al geweest, of ga je er misschien nog naartoe? 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.