Een weekendje Maastricht

Maastricht, wat een heerlijke plek! Ik kom er al jaren, omdat mijn schoonouders aan de rand van de stad wonen. Dit weekendje was dan ook een familiebezoekje, maar dat betekent natuurlijk niet dat ik geen foto’s met jullie kan delen.

Op zaterdagochtend kwamen we al vroeg aan. Mijn schoonmoeder was jarig, dus de ochtend bestond uit het vieren van haar verjaardag, het geven van cadeautjes, het eten van Limburgse vlaai(en) en vooral ook lekker bijpraten. Het was broeierig warm, dus veel zin om iets te doen hadden we niet. ‘s Middags besloten we er toch even op uit te trekken en ik hoop jullie nu een kant van Maastricht te laten zien die jullie nog niet kennen!

Maas3

Op echt maar 5 minuten lopen vind je dit asfaltpad (waar je door de warmte letterlijk aan bleef plakken als je te lang stil bleef staan) tussen de gewassen door. In de verte zie je het bos, dat is prima te bereiken tijdens een wandeling. Wij hebben ons echter beperkt tot de velden om ons heen, omdat die werkelijk prachtig zijn!

Maas2Maas1
Maas6

Zeg eerlijk, dit verwacht je toch niet als je aan Maastricht denkt?

Maas4Maas5Maas7

Ik had voor eerst mijn (hele oude) spiegelreflex camera mee, dus ik heb hiermee lekker wat verschillende standen kunnen proberen.

Natuurlijk zijn we het centrum van de stad ook nog in gegaan. Hier hebben we de zondagmiddag voor uitgetrokken: ook dan is de stad bruisend! De straten rondom het grote plein (Vrijthof) waren afgezet vanwege een hardloopwedstrijd die daar plaatsvond en alle terrassen zaten vol.

Maas9

In het stadscentrum zit een fantastische boekwinkel. Deze bevindt zich in de Dominicanenkerk en heeft niet alleen een geweldig assortiment aan boeken (nieuw én tweedehands!), maar ook een indrukwekkend interieur.

Maas8

Nadat we hier onze ogen weer eens uit hadden gekeken, liepen we over het Vrijthof terug naar de grote kerken van Maastricht. Op de foto hieronder zie je twee grote kerken: een katholieke en een protestante.

Maas10

Een grappig detail vind ik het straatje wat hier tussendoor loopt, die heet namelijk ‘Vagevuur’.

Maas12

De straatjes hierachter zijn zeker ook de moeite waard om doorheen te lopen (en een foto te maken, kijk hoe leuk het eruit ziet!).

Maas13

Het was weer een geslaagd weekendje Maastricht. Tips om te overnachten of te eten heb ik hier niet in gedeeld, mochten jullie het leuk vinden kan ik die nog wel een keertje delen. Genoeg tips! Vandaag vond ik het echter vooral leuk om te laten zien dat Maastricht echt twee heel verschillende kanten heeft. De rand van de stad, waar je dus in een paar minuten tussen de gewassen staat en de oude, sfeervolle binnenstad. Het is absoluut de moeite waard om hier een keer naartoe te gaan als je er nog nooit bent geweest. De stad heeft mijn hart gestolen!

One thought on “Een weekendje Maastricht

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.