Netflix: 5 spannende series

Blogposts over Netflix-series zijn er genoeg te vinden op internet, vandaar dat ik mijn artikel specifiek richt op spannende series. En nee, ik zal het niet hebben over Riverdale of Pretty Little Liars (die je overigens wel moet gaan kijken als je dat nog niet gedaan hebt). In plaats daarvan ga ik een aantal series met jullie delen waar ik nog weinig mensen over gehoord heb, dus ik hoop dat je hier iets nieuws ontdekt. Ideaal toch, met de vakantie voor de deur?

The Blacklist.

Het eerste seizoen begint op de dag dat Elizabeth Keen haar eerste werkdag bij de FBI heeft. Deze dag begint vreemd: ‘s werelds meest gezochte crimineel – Raymond Reddington – meldt zich vrijwillig op het hoofdkantoor. De enige persoon met wie hij wil praten is Elizabeth en het blijft lang geheim waarom hij haar heeft uitgekozen. Het team van Elizabeth zet een samenwerking op met Reddington: hij heeft namelijk een Blacklist, vol met criminelen die bij de FBI nog niet eens bekend waren. Op die manier boekt het team van Elizabeth enorme successen, waarbij de vreemde relatie tussen Elizabeth en Reddington ook een terugkomend onderwerp is.

Kleine waarschuwing: er zitten een aantal afleveringen tussen waarbij criminelen biologische wapens gebruiken en deze beelden kunnen als heftig worden ervaren. Dus hoewel ik de serie écht aanraad, is het handig om hier rekening mee te houden als je daar niet goed tegen kunt.

White Collar.

De verhaallijn van White Collar lijkt in het begin wel een klein beetje op die van The Blacklist. Ook hier draait het om een crimineel – Neal Caffrey – die door FBI-agent Peter Burke wordt opgepakt voor diefstal, vervalsing en oplichting. Neal weet Peter ervan te overtuigen dat hij veel informatie heeft over andere criminelen en dat hij deze informatie wel met Peter wil delen. Uiteraard wel op de voorwaarde dat hij (met enkelband) vrij komt. Na het afronden van hun eerste succesvolle zaak, volgen er nog veel meer.

De misdaad in White Collar draait voornamelijk om diefstal en vervalsing, dus er zijn hier geen schokkende beelden in te vinden zoals bij The Blacklist. Het leuke aan deze serie is dat hij vol zit met humor, waardoor hij heel fijn wegkijkt.

The Fall.

In The Fall volgen we Stella Gibson, een detective die op zoek gaat naar een seriemoordenaar. Dit klinkt misschien als een standaard serie, maar wat het interessant maakt, is dat je als kijker al weet wie de dader is. Paul Spector is therapeut, getrouwd en heeft 2 kinderen. Hij leidt echter een dubbelleven, waar zijn gezin niks vanaf weet.

Paul Spector wordt ook nog eens gespeeld door Jamie Dornan. Hoewel hij natuurlijk de slechterik is in de serie, maakt dat het nog wel iets leuker om naar te kijken, haha.

Homeland.

Homeland is misschien al iets bekender. Carrie Mathison is CIA-agent en is er vol van overtuigd dat een onverwachts teruggekeerde Amerikaanse marinier, eigenlijk een Al Qaida spion is. Door Amerika (en haar CIA-team) wordt deze marinier – Nicholas Brody – echter gezien als oorlogsheld, waardoor het voor Carrie onmogelijk wordt om hem openlijk aan te klagen.

Inmiddels zijn er 7 seizoenen van Homeland, waarvan er 6 op Netflix staan. Het mooie aan de serie vind ik dat ze heel erg meegaan met de tijd. Zo speelt seizoen 5 zich af in Duitsland, waar de dreiging van IS centraal staat. In seizoen 6 zijn ze terug in Amerika, rondom de presidentiële verkiezingen. Naast de verhaallijnen, die ik in elk seizoen weer erg sterk vind, is de cast ook enorm goed.

The Americans.

The Americans speelt zich af in de jaren ’80 in Amerika, maar gaat om een Russisch gezin: ouders en twee kinderen. Het interessante is… de kinderen weten niet dat ze Russisch zijn, dit moet koste wat het koste geheim blijven. Overdag werken Philip en Elizabeth als reisagent. ‘s Nachts doen ze echter waarvoor ze in Amerika zijn: spioneren voor de Russische overheid.

Hoewel de serie eigenlijk al spannend genoeg is, wordt het allemaal nog wat ingewikkelder gemaakt doordat er een FBI-agent – van de afdeling contraspionage – toevallig tegenover Philip en Elizabeth komt wonen.

Zit er een serie tussen die je leuk lijkt? En heb je misschien nog tips voor mij?

 

One thought on “Netflix: 5 spannende series

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.