The world can wait

In januari boekte ik, samen met een vriendinnetje, tickets voor de The world can wait-tour van Waylon. Dankzij de uitzendingen van The Voice had ik een kleine crush ontwikkeld (haha) en ik wilde hem graag eens live zien en horen. Vrijdag 15 juni was het dan zo ver!

Het begon eigenlijk allemaal een beetje matig. Ik had de hele donderdag gewerkt en ‘s avonds college gehad, en vrijdag stond ik ook de hele dag (moe) voor de klas. Je kunt je misschien voorstellen hoe ik me vrijdagmiddag voelde: kapot! Het liefst bleef ik op de bank liggen, maar ik wist ook dat ik daar enorm veel spijt van zou krijgen. En dus smeerde ik een lippenstift op mijn lippen en stapte in de bus naar Utrecht.

IMG_5329

Op het station had ik afgesproken met dat vriendinnetje. Bovenstaande foto stuurde ik haar, zodat ze zou kunnen achterhalen waar ik stond. Dat mislukte een beetje, maar gelukkig vond ik haar uiteindelijk wel.

IMG_5330

Eerst eten. Vrijdag is bij ons thuis altijd friet óf pizza-dag en daar kon ik natuurlijk niet zonder. Bovendien leefde ik al de hele dag op een schaaltje havermout en een plakje ontbijtkoek, dus ik was behoorlijk hangry. Mijn keuze voor het eten werd dus ook vooral bepaald door het antwoord op de vraag: waar word ik het snelst geholpen? (Bedankt Smullers, jullie waren écht snel!).

IMG_5332IMG_5333

Daarna liepen we richting Tivoli. De deuren zouden om 19:15 uur open gaan en Waylon zou om 20:15 uur beginnen. We konden dus even rustig eten en op zoek naar de ingang van Tivoli. Hoe erg, ik heb vijf jaar in Utrecht gewoond en was voor vandaag nog nooit in het nieuwe gebouw geweest! Van binnen zag het er in ieder geval al goed uit en we kwamen precies op tijd binnen. Zodra wij de draaideuren doorliepen, werd de trap naar de Ronda zaal geopend en renden de eerste gillende meisjes al hysterisch naar boven. Wij liepen er rustig achteraan, brachten onze jassen weg en zochten vervolgens een plekje op het balkon van de Ronda zaal.

Fijne plek! Het eerste uurtje (wat dus bestond uit wachten) konden we half op de trap zitten. Zodra Waylon binnenkwam stonden we direct aan de balkonrand. Oké, er stonden nog wat mensen op een lager hangend balkonnetje voor ons, maar daar konden we goed overheen kijken.

IMG_5337

We hadden prima zicht! Ik moet eerlijk zeggen: ik had me iets beter kunnen verdiepen in Waylons muziek. Er waren weinig nummers die ik mee kon blèren. Maar man, wat is hij goed!

De manier waarop Waylon muziek maakt met zijn band is fantastisch om te zien. Het is duidelijk zichtbaar dat ze ontzettend veel plezier hebben in wat ze doen en hoewel ik normaal nooit van het echte gerock ben, kon ik er wel van genieten hier. Heerlijk om ze zo los te zien gaan. Extra mooi vond ik dat Waylon een doventolk had meegenomen. Hij vertelde dat het voor hem het einde van de wereld zou zijn als hij ooit zijn gehoor zou verliezen en hij is nieuwsgierig naar de manier waarop doven een concert beleven. Vandaar dat hij zijn eigen doventolk meeneemt tijdens concerten en dove mensen uitnodigt. Mooi gebaar! De tolk ging ook helemaal los, dus ik kan het me goed voorstellen dat het ook een mooie ervaring was als je niet kan horen.

IMG_5347

Waylon zette zijn band ook even goed in de spotlight. Zo ook deze man, die zo ongeveer mijn opa had kunnen zijn. Hoe cool ben je als je op die leeftijd nog steeds op het podium staat?

Wat ook duidelijk merkbaar was… er waren weinig mobieltjes! Van het laatste concert waar ik heen was, kan ik me herinneren dat ik het halve concert heb moeten volgen via de mobieltjes die filmden/foto’s maakten. Zo hinderlijk. Waylon had voorafgaand aan zijn tour al aangegeven dat hij zich daaraan ergert. Waarom moeten we altijd alles met de rest van de wereld delen? Waarom is het niet genoeg om in het moment te zijn en te genieten van de ervaring? Zijn de mensen met wie je op dat moment bent niet genoeg? Mooie gedachten wel! Daarom heb ik – op deze foto’s na – mijn telefoon gewoon lekker weggestopt. Als ik deze foto’s zie, dan kan ik me over een paar jaar weer goed herinneren dat ik in de Rondazaal stond, op vrijdag 15 juni 2018, genietend van het concert. Dat lijkt mij helemaal prima! Maak foto’s, maar leef in het moment, in plaats van in je telefoon!

IMG_5350

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.