2 dagen Zeeland

Een niet-geplande blogpost, maar ik kwam terug van een weekendje weg en had genoeg foto’s voor een post. Omdat ik zelf ook graag nog even wilde nagenieten van deze dagen, besloot ik om er spontaan een artikel over te schrijven.

2 vriendinnetjes van mij woonden in Zeeland en omdat hun ouders daar nog steeds wonen, is het makkelijk om een weekendje Zeeland te plannen. Zaterdag 23 juni reden we daarom – helemaal vanaf Utrecht, pfoe – naar een dorpje in de buurt van Middelburg. Daar haalden we snel wat boodschappen bij de Jumbo, om vervolgens onze spullen naar het huis te brengen.

Middelburg

Deze stad was onze eerste stop tijdens ons mini-tripje, waar we lekker op de fiets naartoe konden (héérlijk hoor, als je bij familie/bekenden kunt slapen en gebruik kunt maken van een fiets!). Middelburg heeft, net als bekendere steden zoals Utrecht en Amsterdam, grachtjes door de stad heen lopen. Dat maakt het voor mij altijd extra leuk, ik houd van waterelementjes in een stadscentrum.

DSC_0011.JPG

Nadat we onze fietsen ergens hadden geparkeerd, moest ik natuurlijk op zoek naar het gemeentehuis. Helaas voor mij was het plein ervoor helemaal volgebouwd met allerlei kraampjes, waardoor het onmogelijk was om het hele gemeentehuis op de foto te krijgen. De bekende features zijn in ieder geval wel te zien. En… we hadden mooi weer!

In het centrum heb je veel bekende winkels (H&M, C&A, Hunkemoller, Ici Paris, etc.), maar ik ontdekte ook wel veel kleine winkeltjes die ik in Utrecht – of een andere bekende stad – niet snel tegen kom. Zo zat er een Beadle Sieraden en wonen, waar je allerlei spulletjes kon vinden voor het maken van oorbellen. Vond ik wel weer leuk natuurlijk!

DSC_0041

In en om het centrum zijn ook ontzettend veel leuke straatjes te vinden. We hadden geluk, want alle rozenstruiken stonden prachtig in bloei. Bovenstaande foto is genomen op een pleintje bij St. John’s: een heel leuk plekje waar je lekker op het terras kunt zitten.

Ook heel leuk om langs te gaan is InMiddels. InMiddels is een conceptstore en je vindt er werkelijk van alles. Kaartjes, babykleertjes, plantjes en cadeautjes, maar je kunt er ook neerstrijken voor een kopje koffie of om je haar te laten knippen.

Omdat we bijna op vakantie gaan wilden we een klein beetje op ons geld letten. We besloten daarom om ‘thuis’ te gaan koken en daarna een terrasje te pakken, in plaats van de hele avond in de stad te blijven.

Vlissingen

‘s Avonds na het eten fietsten we richting Vlissingen. We maakten een kleine omweg, zodat we via de sluis op een soort boulevard terecht kwamen.

DSC_0072

Het was bijna windstil – voor zo ver dat kan aan de kust – dus het water was heel rustig. Ondanks dat het maar 18 graden was, vonden we het heerlijk om langs het water te wandelen. Uiteindelijk kwamen we in het centrumpje van Vlissingen terecht.

DSC_0069

Echt waar, ik houd van het strand. Het kalmerende geluid en zelfs de – soms wat stinkende – zeelucht maken me blij. Ik krijg er echt een vakantiegevoel van.

DSC_0075

Ondertussen kon ik ook lekker mijn fototoestel uit blijven proberen, op deze dikke meeuw bijvoorbeeld.

Toen we er klaar mee waren hebben we op een terrasje nog wat drankjes gedronken, om vervolgens terug naar huis te fietsen om lekker te slapen.

Domburg

De volgende dag was het tijd voor Domburg! We haalden nog even een vriendinnetje op en liepen rond in de stad op zoek naar een ontbijtplekje. Echt grappig, Domburg is enorm gericht op toeristen. Waar ik mijn winterjas aanhad omdat het nog best fris was, liepen de toeristen al in korte broeken met teenslippers rond.

IMG_5404.jpg

Ons ontbijtplekje vonden we bij Pop. Ook weer zo’n leuk winkeltje, waar ze bio-ontbijtjes aanbieden. We hadden geluk en vonden een plekje in de zon. Vervolgens was het lastig kiezen voor welk ontbijtje we zouden gaan, maar uiteindelijk kozen we allemaal voor de Happy Breakfast: koffie, jus, een warme (!!) scone met cream en jam, en een schaaltje yoghurt met granola, fruit en honing. Het was een feestje!

DSC_0106

Vanaf Pop was het letterlijk 3 minuten lopen naar het strand. Een ander strand dan gisteren dus! 😉 Tijd voor een strandwandeling en balanceren op ‘paalhoofden’ (ik had zelf dus nog nooit van dat woord gehoord, maar dat vonden de Zeeuwen wel een beetje vreemd).

Het was een heerlijk, zonnig weekend! Ben jij een beetje bekend in Zeeland?

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.