Weekend aan zee

Vorig weekend reed ik op vrijdagavond met Tim – mijn man – richting het Noorden. Mijn ouders zouden een week op een glamping verblijven en wij mochten een weekendje langskomen. Duynpark Zwanenwater ligt in Callantsoog, op een steenworp afstand van het strand. De ingang was even zoeken, maar eenmaal gevonden werd ik direct enthousiast. Kijk hoe leuk de ontvangst eruit zag!

 

Het terrein biedt verschillende mogelijkheden. Wij hadden een van de grootste tenten (voor maar liefst 8 personen), waar we met z’n 5en verbleven. Mijn broertje was namelijk ook mee. Onderstaand pad leidt naar alle tenten.

 

DSC_0023

‘Jan Mayen’ was onze strandlodge. De tenten hadden namen van natuurgebieden, zo is Jan Mayen een vulkanisch eiland in de Noordelijke IJszee. De grote tent biedt ruimte voor 6 personen om te slapen, heeft een grote keuken, keukentafel en een klein zithoekje. Naast de grote tent is nog een kleinere tent, waar nog eens ruimte is voor 2 personen. Ook is er een kleine ruimte met een tobbe (die enkel gevuld kan worden met koud water, tenzij je heel enthousiast bent en bij de douchehokjes warm water wil gaan halen) en… een klein toilet. Daar was ik vooral heel blij mee, haha.

DSC_0029DSC_0024

Natuurlijk zijn we lekker naar het strand geweest. We hebben vooral veel tijd doorgebracht bij strandtent Woest, waar je een heerlijk uitzicht had over het water. Check vooral mijn Instagram voor een lekker zomers foto!

DSC_0003

De eerste avond hebben we ook bij een van de vele strandtenten gegeten. De tweede avond vonden we het een mooie uitdaging om te gaan koken op het ehm, keukentje.

DSC_0025

Hoe leuk is dat? Tim en Rens bereidden een lekker stukje zalm voor, ik maakte een frisse salade en we hadden stokbrood, dipjes en wijn (en bier).

DSC_0035DSC_0038DSC_0040DSC_0039

Ook ‘s avonds is het park prachtig, al moet ik wel zeggen dat dan het echte campingleven om de hoek komt kijken. In de tent zijn geen lampjes, dus we moesten alles met waxinelichtjes verlichten. Dat betekende dus dat je vóór het donker gedoucht wilde zijn, want ook de douchehokjes hadden geen licht. Voor iemand die (bijna) nooit kampeert gaat douchen in het donker namelijk net wat te ver, haha.

DSC_0033DSC_0032

We waren er precies in het goede weekend! De dagen waren lang, waardoor we heel veel licht hadden en het prima te doen was zonder lampen in ‘huis’. Daarnaast was het alle dagen meer dan 25 graden, dus we hebben heerlijk veel tijd op het strand doorgebracht. Voor mij is dit dus een absolute aanrader, op vakantie in Nederland is een stuk leuker dan ik had verwacht!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.