Ochtendroutine

Ik zal je alvast heel eerlijk zeggen: ik ben absoluut geen ochtendmens. Als mijn wekker gaat moet ik mezelf mijn bed echt uitslepen, want het liefst draai ik me nog 34 keer om. Wanneer ik het dan toch voor elkaar heb gekregen, ga ik eerst altijd naar de wc. Op de een of andere manier moet ik altijd heel nodig plassen als ik wakker word, haha.

ochtend5

Meestal douche ik ‘s avonds. Mocht ik me toch nog vies voelen als ik uit bed kom spring ik natuurlijk nog snel even onder douche. Vervolgens doe ik mijn bril terug in de brillenkoker en doe ik direct mijn lenzen in mijn ogen. Ik heb namelijk een sterkte van -6.5 aan allebei de ogen, dus ik zie echt geen steek zonder lenzen of bril!

ochtend1

Daarna is het tijd voor dagcrème. Deze van Olaz vind ik heel fijn, omdat hij lekker makkelijk smeert en ik het gevoel heb dat de crème snel wordt opgenomen door mijn huid. Het belangrijkste vind ik echter dat er een SPF in zit, vooral in de zomer natuurlijk. Mijn huid wordt snel rood, dus als ik dat kan voorkomen doe ik dat graag!

ochtend2

Tijd om mijn haar even uit mijn gezicht te halen. Ik borstel het eerst goed door en steek het vervolgens op of maak een snelle staart. Straks style ik het nog af hoor, maar bij het opmaken wil ik graag mijn haar uit mijn gezicht hebben.

ochtend4

Tijd om me op te maken! Een paar producten waren precies op tijdens het maken van deze foto’s (zul je altijd zien), maar ik zal je vertellen wat ik graag gebruik!

Als eerste gebruik ik, afhankelijk van het weer, een CC cream of een foundation. Bij warm weer kies ik voor een CC cream, omdat dit minder zweterig aanvoelt en je gezicht nog een beetje zon kan vangen. Bovendien zit er een sterkere SPF in dan in de meeste dagcrèmes (en ja, ik weet dat een CC cream eigenlijk al een soort dagcrème is, maar ik smeer altijd lekker dubbel ;)). Is het wat frisser of ziet mijn huid er heel slecht uit? Dan kies ik voor een foundation. Na lang zoeken heb ik eindelijk een foundation gevonden die goed matcht met mijn huid en niet lelijk wordt gedurende de dag! Deze Maybelline Superstay blijft voorlopig dus nog wel in mijn dagelijkse routine. Vervolgens poeder ik de boel af, maar mijn poeder was dus op.

Na mijn huid is het tijd voor de wenkbrauwen. Ik heb zelf hele lichte haartjes en als ik me niet opmaak lijkt het alsof ik geen wenkbrauwen of wimpers heb. Echt top, haha. Ik gebruik wenkbrauwpoeder van Etos. Niet zo spannend, maar een goede match met mijn huid en haar. Om ze vervolgens in model te brengen en te houden, haal ik er een borsteltje met wenkbrauwgel (van Catrice) doorheen.

Op mijn oogleden smeer ik graag de oogschaduwbasis van Kiko. Vaak laat ik het daarbij, omdat het mijn ogen net wat meer oplicht en een glittertje geeft. Mocht ik voor een zwaardere look gaan gaat er nog oogschaduw overheen, maar dat gebeurt niet dagelijks. Ik maak de ooglook daarna af met eyeliner (die dus ook op was) en mascara. Deze van Rimmel is prima, maar koop ik niet nog een keer: het borsteltje wordt niet goed ‘afgeveegd’ als je hem uit de koker trekt, waardoor je veel klontjes en aan elkaar geplakte wimpers krijgt. Duurt erg lang voordat het er acceptabel uitziet. Wie nog een fijne mascara weet, let me know!

ochtend3

Mijn gezicht spuit ik vervolgens in met een fixing spray. Ik haal de staart uit mijn haar en maak graag gebruik van de Batiste droogshampoo: het geeft je haar lekker veel volume, ik zie oprecht verschil! Kijk wel uit voor witte vlekken in je haar, want daar heb ik zelf nog wel eens last van.

Dan is het tijd om naar beneden te gaan. Koffie is het eerste wat ik naar binnen gooi, gevolgd door een schaaltje havermout of fruit (of allebei).

avond2

Tijd om tanden te poetsten, en dan ben ik klaar voor de dag!

Welke producten zijn onmisbaar in jouw ochtendroutine?

One thought on “Ochtendroutine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.