AliExpress shoplog

Voor mijn vakantie (interrailen!) moest ik nog best wel een aantal dingen hebben. Anti-muggenspray, mini’s, deo, dat soort dingen. Maar ook nog een paar andere dingen, die in Nederland al snel prijzig zijn. Daarom besloot ik AliExpress maar eens af te struinen, om te kijken of ik de items daar kon vinden. En ja hoor! In dit artikel deel ik welke items ik heb gekocht, hoeveel ik ervoor betaald heb, hoe lang het duurde voordat ik het binnenkreeg én of de producten overeen komen met de foto’s op de site. Alles is besteld op zondag 3 juni.

Haarbandje.
Bij een Nederlandse webshop betaal je al snel 10 euro (of meer) voor een haarbandje. Ik vind het hartstikke leuk, maar kom op… 10 euro? Vind ik persoonlijk een beetje overdreven. Op AliExpress kwam ik het volgende tegen:

Schermafbeelding 2018-06-03 om 20.37.22
Dit had zo uit een andere webshop kunnen komen (al is het natuurlijk afwachten of de kwaliteit ook een beetje oké is). De prijs van deze haaraccessoire was €1,19 en het duurde 20 dagen voordat het geleverd werd.

Ik ben erg enthousiast over dit haarbandje! Het ziet er precies zo uit als op de foto en het is een fijn stofje. Het enige nadeel is dat hij een klein beetje strak zit en ik niet weet of het comfortabel genoeg is om hem een hele dag in te hebben. But we’ll see!

Cat-eye zonnebril.
Zonnebrillen hoeven in Nederland natuurlijk ook niet zo heel duur te zijn, maar ik wilde heel graag eens een nieuw modelletje proberen. Een cat eye vind ik er bij anderen altijd erg leuk uitzien, maar ik wist niet goed hoe ik het bij mezelf zou vinden.

Schermafbeelding 2018-06-03 om 20.31.14

Bij het model vond ik het erg mooi staan, dus voor de prijs van €2,69 besloot ik het te proberen. Helaas is deze zonnebril niet binnen gekomen voordat ik op vakantie ging en ik wilde deze blogpost wel graag inplannen. Als ik hem binnen krijg en hij staat goed, dan zal ik er een Instagram foto mee maken!

iPhone hoesje.

Mijn iPhone is al wat ouder (iPhone SE), wat betekent dat het vaak lastig is om een leuk hoesje te vinden dat er omheen past. Op Ali zijn er gelukkig nog genoeg, daarom bestelde ik deze leuke:

Schermafbeelding 2018-06-03 om 20.41.26

Ik betaalde er €1,55 voor. Voor die prijs wil ik er wel een paar dagen op wachten, maar helaas duurde het toch langer dan aangegeven. Ook deze was nog niet binnen op het moment dat ik op vakantie ging. Wil je deze bestellen, houd dan dus rekening met een erg lange verzendtijd.

Portemonnee.
Eigenlijk had ik geen nieuwe portemonnee nodig, maar… Ik heb best wel een grote en dat is niet heel handig op vakantie, want dan wil je eigenlijk zoveel mogelijk spullen in een tas proberen te proppen. Daarom bestelde ik deze.

Schermafbeelding 2018-06-03 om 20.45.08

In mijn bestelling ben ik voor de zwarte gegaan, hoewel ik de roze ook wel erg leuk vind! Zwart is misschien wel een ‘veiligere’ keuze (en zal minder snel beschadigd lijken), maar voor €4,26 kan ik er altijd nog voor kiezen om er nog een te bestellen.

DSC_0008

De portemonnee kwam als eerste binnen van alle pakketjes: ik heb er 10 dagen op moeten wachten, dus dat viel heel erg mee. Ik moest eerst een beetje wennen aan de grootte van de portemonnee, maar dat was natuurlijk geen verrassing, dat had ik aan de foto’s op Ali al gezien. Inmiddels ben ik eraan gewend: mijn belangrijkste pasjes passen erin, er is ruimte voor briefgeld en een klein – ietwat onhandig – vakje voor muntgeld. Deze gaat in ieder geval mee op vakantie, want daarvoor is hij ideaal!

Fjallraven knock-off.
Een rugzak was hetgeen ik het allermeest nodig had. Het was in Nederland best lastig om een goede én leuke te vinden. Na het zien van een video op YouTube, waarin een Ali Fjallraven werd laten zien die er écht goed uitzag, besloot ik de gok ook te wagen. Voor €16,50 kreeg ik er binnen 12 dagen eentje thuisgestuurd.

Schermafbeelding 2018-06-03 om 20.48.09

Ik moet je heel eerlijk zeggen dat ik er lang over heb getwijfeld om deze rugzak te bestellen. Eigenlijk vind ik het helemaal niks om een ‘neppe’ versie van een merkitem te kopen, vooral als er alles aan gedaan wordt om het echt te laten lijken. In dit geval heb ik er toch voor gekozen om het te doen. Dat komt omdat ik in het dagelijks leven nooit een rugzak draag en ik dus geen zin heb om een hele dure aan te schaffen. Daarnaast ben ik in Nederland ook actief op zoek gegaan naar een leuke rugzak, maar ik vond gewoon niks wat me echt blij maakte. Daarom heb ik dus toch deze knockoff besteld, maar ik heb wel met mezelf afgesproken dat als ik hem fijn vind en vaker denk te gaan gebruiken, ik een echte ga aanschaffen. Gewoon, omdat ik dat wel zo eerlijk vind naar het echte merk!

DSC_0005

Ik ben met mijn Fjallraven naar een winkel geweest om te kijken hoe goed hij is nagemaakt. En eerlijk? Ik zie geen verschil. De logo’s zijn hetzelfde, de plekjes waar drukknoopjes zijn bevestigd zijn hetzelfde, de kleuren komen overeen… (oké, op de foto verschilt de kleur, maar in het echt niet!). Echt een hele goede knockoff, ik kon geen zichtbare verschillen ontdekken. Ik vind het tasje heel erg leuk, maar toch wat te klein. Het was mijn hoop dat er een dopper in het zijvakje zou passen, maar daarvoor was hij toch te krap. Daarom heb ik een nieuwe, grotere versie besteld (16L, standaard maat) op Ali. Deze is inmiddels al binnen (na 10 dagen). Als je op zoek bent naar een goedkope Fjallraven knockoff, dan ga je bij AliExpress zeker slagen.

Tip: Bestel je voor meer dan 20 euro bij een verkoper? Dan loop je het risico dat je douanekosten moet betalen. Ik heb het mogen ervaren bij mijn 16L Fjallraven haha. Dacht ik een goedkope tas te hebben gescoord, kwamen er nog bijna 20 euro ‘inklaringskosten’ bovenop. Houd daar dus rekening mee!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.