Geslaagd? Een baan?

Als je mij al wat langer kent, dan weet je dat ik de afgelopen twee jaar druk bezig ben geweest om mijn pabo-diploma te behalen. Vanwege mijn vooropleidingen kon dat allemaal verkort, wat voor mij natuurlijk erg fijn was. Maar de twee jaar zijn voorbij en bij deze geef ik je een kleine – of nouja, eigenlijk een grote! – update over hoe het er nu voor staat.

IMG_5664

Diploma

Alle studiepunten waren binnen, het enige wat er nog moest gebeuren was mijn portfolio in combinatie met een CGI: een criterium gericht interview. Hieruit zou mijn startbekwaamheid moeten blijken. In het portfolio heb ik moeten onderbouwen, met mooie praktijkvoorbeelden, waarom ik een goede leerkracht ben en ‘er klaar voor ben’. Uiteraard heb ik hier heel veel tijd en moeite ingestoken, maar helaas kreeg ik als feedback dat nog niet alles voldoende was aangetoond. Gelukkig werd ik wel uitgenodigd voor mijn gesprek, waar ik dit laatste punt nog mocht aantonen. Voor mij echt zenuwslopend, want normaal gesproken krijg je een cijfer voorafgaand aan je gesprek zodat je al weet of je geslaagd bent. Ik niet dus, ze mochten mij mijn cijfer nog niet geven en ik verwachtte dat het erom ging spannen. Die verwachting deelde ik met mijn studiecoach, die mijn beoordelaars al wat langer kende natuurlijk. Man man man wat was ik nerveus! Gelukkig heeft mijn studiecoach me goed op weg geholpen, met een fantastisch resultaat: ik heb het gesprek genaild en kreeg een 8,5 voor mijn portfolio! (haha, helemaal geen kantje boord dus, ik had al een knetter hoog cijfer!). Wauw, ik was zo blij! Inmiddels heb ik mijn diploma ook in ontvangst mogen nemen, waar ik met mijn pabo-vriendinnetjes en familie natuurlijk een mooi feestje van heb gemaakt! Een leuke verrassing voor mij was trouwens nog dat ik cum laude ben afgestudeerd, jeej!

IMG_5694

Werk

En dat alles kwam net op tijd, want de dag na mijn gesprek moest ik naar mijn nieuwe werkgever: een school in Breukelen! Zou een beetje jammer zijn geweest als ik daar moest vertellen dat ik helaas toch geen diploma zou krijgen haha. Anyway, ik heb dus ook een baan! Ik ga 3 dagen per week werken bij de kleuters, in groep 1-2. Heel spannend en leuk, dus ik heb er enorm veel zin in! 3 dagen zijn voor mij ook heel prettig om mee te beginnen: ik heb een ervaren duo-collega naast mij staan, wat ik een heel fijn idee vind. Daarnaast heb ik nog plannen om mijn blog wat verder uit te breiden, maar daar kun je binnenkort een artikel over verwachten.

Voor vandaag dus deze update. Op het moment dat deze post online komt ben ik onderweg van Krakau naar Wenen. Even goed vieren dat ik mijn diploma heb en mijn studentenleven nu echt voorbij is. Heb jij nog examenfeestjes of diplomeringen gevierd?

One thought on “Geslaagd? Een baan?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.