TAG: Get to know me

Inmiddels ben ik alweer een paar maanden actief bezig met bloggen, dus het leek me tijd voor een Get to know me! tag! Ik ben het internet afgestruind, op zoek naar leuke vragen. Geen gekopieerde tag vandaag dus, maar een verzameling van leuke – random – vragen die ik tegenkwam.

Naam? Geboortedatum?
Om maar even lekker algemeen te beginnen: ik ben geboren als Marlies Brouwer (geen doopnamen of zo). Nadat ik trouwde werd dat Marlies Besjes-Brouwer. Klinkt gezellig toch? Ik ben geboren op 29 december 1992 in Amersfoort.

Broertjes/zusjes?
1 broertje, die is inmiddels 19. Een behoorlijk leeftijdsverschil (6,5 jaar) dat vooral vervelend was toen we nog kinderen waren. Inmiddels lijkt het verschil een stuk minder (komt misschien ook doordat hij altijd ouder wordt geschat en ik jonger haha), waardoor we ook beter met elkaar op kunnen schieten.

Lievelingseten?
Misschien een beetje gek, maar dat wisselt nogal per seizoen. In de zomer ben ik echt dol op allerlei soorten fruit. Vooral watermeloen, daar kun je me voor wakker maken (liefst wel na 7 uur ‘s ochtends). Aardbeien, nectarines en druiven vind ik ook heerlijk. En ijsjes natuurlijk, dat kan niet missen in de zomer.
Verder ben ik gek op kaas. Eten we pasta? Extra kaas voor mij! Hetzelfde geldt voor burrito’s, stamppot of salade: ik eet het allemaal het liefst met kaas. Tussen de middag eet ik dus ook een tosti, haha. Maar ik moet ook zeggen dat ik er wel een beetje op let tegenwoordig, want gezond is het natuurlijk niet.

Ben je vaak sarcastisch?
HAHA ja. Dat zorgt ook geregeld voor awkwardness, omdat mensen niet altijd in de gaten hebben dat ik sarcastisch ben. Als ik voor de klas sta begrijpen de kinderen mijn sarcasme ook niet altijd, maar dan heb ik zelf in ieder geval wel lol.

Wie was je eerste beste vriend(in)?
Ik denk dat dat mijn buurmeisje was, toen we nog in een dorp woonden. We speelden veel samen en ik mocht daar ook altijd gewoon achterom komen, ik hoefde niet aan te bellen. Helaas veranderde dat toen ik ging verhuizen: we hebben nog wel een tijdje contact gehouden als ‘penvriendinnen’, maar ik ben daar een beetje te laks in geweest. Zonde eigenlijk…

Grappigste moment op school?
Ik denk dat als je aan mijn oud klasgenoten gaat vragen wat voor kind ik was, ze je waarschijnlijk gaan vertellen hoe raar ik was (samen met mijn vriendinnengroepje). Tijdens natuurkunde bouwden we een papieren huisje voor een gevonden rups en tijdens Nederlands hielden we een spreekbeurt over de docenten en hun bijzondere trekjes (wat we overigens zelf heel grappig vonden). Bij geschiedenis lachten we elkaar uit als we moesten voorlezen (ik kan me nog een moment herinneren dat een vriendinnetje er maar niet uitkwam hoe ze Jeanne d’Arc moest uitspreken, ik ging stuk). Hoogtepunt (of dieptepunt, ‘t is maar hoe je het bekijkt) was het kunstproject, waarvoor we met z’n vieren een superheldenfilm maakten. Gehuld in rode capes waren we op een reddingsmissie waarbij we Marijke moesten redden. Die was ontvoerd door Gerrit – onze mentor – al deed die natuurlijk niet zelf mee. Oh jongens, ik zou hier echt een heel artikel over kunnen schrijven, zo gênant wat ik allemaal heb gedaan op de middelbare school. En al die foto’s die ik overal van mezelf terugvind…
PHOTO-2018-04-04-20-10-11

Welke sporten doe je/heb je gedaan?
Als kind deed ik best veel: natuurlijk zat ik op zwemles en op gym. Daarnaast heb ik aan judo gedaan (gele band met een blauwe slip, dus ik klap je zo tegen de vlakte als het moet) en aan tennis. Het leukste vond ik het uiteindelijk om paard te rijden: dit heb ik dan ook het langst gedaan. Toen ik in 4 VWO zat ben ik ermee gestopt, omdat het best heel tijdsintensief is. Nadat ik was afgestudeerd heb ik het weer opgepakt voor een jaartje, maar toen ik besloot verder te gaan studeren ben ik er weer mee gestopt. Het is jammer dat het zoveel tijd (en geld) kost, want het blijft nog steeds leuk! Helaas ben ik er zelf niet zo goed in om het te combineren met andere belangrijke (en verplichte) dingen, dus voorlopig zit het er even niet in. Ik probeer nu veel te wandelen en af en toe een work-out te doen (ik was begonnen aan de 30 day shred, maar kwam niet verder dan dag 10 hehe).

Favoriete stad?
Parijs! Stomme vraag dit. Ik houd van die stad. Inmiddels ben ik er al zo’n 8 keer geweest en op het moment dat deze post online komt, zit ik er morgen voor de 9e keer. Of zo. Ik ben de tel kwijt. Het verveelt nooit, het is leuk in de zomer én in de winter en ik zou zeggen: als je er nog nooit bent geweest (wat ik me niet kan voorstellen), boek dan nu die trein en ga!

Beste serie?
Ik kijk heel veel series, maar ik zal voor vandaag de ‘voor de hand liggende’-series (La Casa de Papel, Gossip Girl, Friends …) even achterwege laten. Als ik er namelijk eentje moet kiezen, dan ga ik voor Desperate Housewives. Ge-wel-dig! Ik keek deze serie al toen ik een jaar of 13 was en toen waren nog niet eens alle seizoenen er. In die periode heb ik dus ook als die-hard fan gewacht op nieuwe afleveringen. De serie vertelt het verhaal van 4 huisvrouwen in Amerika, maar hun leven is allesbehalve standaard.
Je hebt Susan, een alleenstaande moeder die graag flirt en werkt als kunstenares; Gaby, een ex-model dat haar leven in de suburbs nog niet echt kan waarderen; Bree, een perfectionistische huisvrouw die niks anders doet dan koken, bakken en schoonmaken en; Lynette, moeder van 4 kinderen die eigenlijk veel liever 60 uur per week had gewerkt en de zorg voor haar kinderen aan haar man over zou laten. Helaas is de serie na 8 seizoenen geëindigd, maar ik heb zomaar het idee dat ik binnenkort weer van voor af aan ga beginnen!

In hoeveel landen ben je geweest?
Mijn lijstje: Engeland, Nederland, Duitsland, België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Portugal, Canarische Eilanden, Italië, Oostenrijk en Hongarije (13 landen). Daarnaast ben ik ook nog in Andorra, Monaco en Het Vaticaan geweest, die eigenlijk onafhankelijk zijn, maar die ik toch maar niet meeneem in mijn telling. Als ik terugkom van het interrailen kan ik ook Kroatië, Slovenië, Polen en Tsjechië (oké, hier kom ik alleen doorheen met de trein) aan mijn lijstje toevoegen, waarmee ik dan op 17 landen kom.

Nog een aantal dilemma’s…
iPhone / Android
Goed boek / Goede film
Zomer / Winter (nouja, het allerliefst heb ik de lente!)
Chocolade / IJs (in de zomer)
Facebook / Instagram
Sushi / MacDonald’s
Idols / The Voice
Camping / Luxe hotel
Pasta / Rijst
Wijn / Bier

Dat was ’em voor vandaag! Ben jij nog ergens heel nieuwsgierig naar? Laat het me weten! Ik had de grootste lol bij de vraag over het grappigste moment op school, en ik ben ook heel benieuwd hoe dat bij jou zit. Let me know, ik lach graag mee!

2 thoughts on “TAG: Get to know me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.