Avondroutine

Een paar weken geleden uploadde ik al een ochtendroutine. Daarin biechtte ik op dat ik niet echt een ochtendmens ben. Daarentegen ben ik wel een echt avondmens: hoe moe ik overdag ook ben, ‘s avonds krijg ik vaak nog een opleving en word ik soms ineens ook heel productief. Vandaag deel ik dus mijn avondroutine met jullie en laat zien welke producten ik gebruik!

ochtend5

Als eerste haal ik mijn lenzen uit mijn ogen. Altijd een vervelend moment, want ik zie niet meer zoveel zonder. Gelukkig heb ik een bril, die ik ‘s avonds graag opzet.

avond3

Dan is het tijd om mijn gezicht te reinigen. De komkommermelk van Kruidvat gebruik ik graag om mijn make-up te verwijderen. Soms gebruik ik voor mijn ogen nog een speciale oog make-up reiniger. Daarna was ik mijn gezicht met de Biodermal reinigingsmousse. Deze mousse begint lekker te schuimen als je hem inwrijft en geeft een heerlijk schoon gevoel! En natuurlijk kan een nachtcrème niet ontbreken: deze van Nivea is lekker dik en hoewel ik daar bij een dagcrème een hekel aan heb, vind ik het bij een nachtcrème juist wel prettig.

avond1

1 à 2 keer in de week voeg ik bovenstaande producten nog toe aan mijn routine. Eerst scrub ik mijn gezicht met de gezichtsscrub van Hema en daarna smeer ik het Tea Tree masker van Bodyshop op mijn gezicht. Dit is een heel fijn, verkoelend masker. Als mijn huid gevoelig is prikt het een beetje, maar niet op zo’n manier dat het onprettig aanvoelt. En als ik hem weer afgespoeld heb, voelt mijn huid echt mega fris aan!

avond4

‘s Avonds spoel ik graag de dag van me af. Hoewel ik het niet heel fijn vind om met nat haar te gaan slapen, doe ik het wel vaak (of ik douche 2 keer per dag, zodat ik ‘s ochtends mijn haar kan wassen). Mijn favoriete shampoo (van Kérastase) was helaas op en ook zo prijzig dat ik nog niet goed weet of ik hem nog een keer ga aanschaffen. Daarom gebruik ik hier een shampoo van Andrélon met een een douchegel van Rituals.

Ohja, dit is de douche van mijn ouders. Hun badkamer was iets mooier om te fotograferen dan die van mezelf, dus vandaar haha.

avond6

Ik lees steeds vaker dat het zo slecht is om nog op je telefoon te zitten, vlak voordat je gaat slapen. Vaak doe ik dat toch nog als ik al in bed lig, zodat ik de laatste Instagram posts nog even kan liken. De laatste tijd doe ik echter wel mijn best om mijn telefoon wat eerder weg te leggen en in plaats daarvan een boek te lezen. Thrillers lees ik heel graag, maar alleen als Tim ook thuis is. Anders ga ik echt dingen horen die er niet zijn haha.

avond5

En dan pak ik mijn oordopjes! Zonder oordopjes kan ik echt niet slapen, ik ben dan veel teveel gefocust op allerlei geluiden. Zelfs het zachte getik van de verwarming kan me wakker houden, of de fontein van de buren van 3 huizen verderop. Oordopjes zijn voor mij de oplossing om me goed af te kunnen sluiten en lekker te kunnen slapen.

En dan… tijd om te slapen! Ben ik de volgende dag vrij, dan slaap ik vrij makkelijk in. Weet ik dat mijn wekker vroeg af zal gaan? Dan ben ik vaak nog best wel een tijdje bezig met wat ik de volgende dag moet gaan doen en hoeveel uur ik nog kan slapen als ik nú in slaap zou vallen. Heb jij daar ook last van, of ligt dit echt aan mij?

Welke producten zijn voor jou onmisbaar in je avondroutine?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.