Netflix: 5 feelgood series

Ik beloof het, dit is de laatste post die voor mijn vakantie ingepland en geschreven is! Vanaf komende donderdag zullen mijn vakantieblogs online komen, maar daarover later meer.

Eerder kwam er een blog online met 5 spannende Netflix series. Lekker om te binge watchen in de vakantie. Vandaag een vervolg, maar dan met 5 feelgood series! De zomervakantie is tenslotte (bijna) voorbij en voor mij betekent dat: terug aan het werk. Als ik thuiskom, kijk ik het liefst naar series die niet teveel van mijn aandacht vragen, maar die ik lekker weg kan kijken. Deze top 5 voldoet daar absoluut aan!

Friends.

Een klassieker natuurlijk! Maar ik ben er pas net aan begonnen, omdat ik er laat achter kwam dat de volledige serie nu ook op Netflix staat. Friends heeft (heel veel) afleveringen die maar 20 minuten duren. De serie gaat over een vriendengroep (Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Ross en Chandler) en verder spreekt de trailer echt wel voor zich:

Heb je nog nooit gezien, ga dat dan nu alsjeblieft doen! Er zijn weinig series waarbij ik hardop lach, maar dit is er een van.

How I met your mother.

In How I met your mother vertelt Ted aan zijn kinderen hoe hij hun moeder heeft ontmoet. De serie speelt zich dus vooral ‘vroeger’ af, waar Ted’s vrienden Marshall & Lily (stelletje), Robin en Barney de overige hoofdrollen vertolken. Net als bij Friends heeft ieder personage zijn eigen ‘eigenaardigheden’, heerlijk om naar te kijken.

Ik hoop dat je de trailer even kijkt, want echt liefde voor deze serie!

Girl Boss.

Girl Boss vind ik niet per se een feelgood serie, maar vooral ook een inspirerende serie. De hoofdpersoon lijkt in eerste instantie vrij hopeloos. Geen geld, geen werk en geobsedeerd met kleding. Totdat ze een vintage jasje voor een paar dollar op de kop tikt en verkoopt voor meer dan 600 dollar. Dat is het begin van haar business.

Zoals ik al zei, deze serie valt iets meer in de categorie ‘inspirerend’ dan ‘ik kijk dit even makkelijk weg’, maar feelgood is het wel. De serie heeft maar 1 seizoen van 13 afleveringen, dus helaas ben je er wel zo doorheen.

New Girl.

Jess is erachter gekomen dat haar vriend haar heeft bedrogen en moet daarom zo snel mogelijk verhuizen. Ze komt terecht in een appartement met drie vrijgezelle jongens: ze overtuigt hen om haar te kiezen voor de vrijgekomen kamer!

Naast het feit dat Jess best een beetje onhandig is, is ze ook nog eens behoorlijk socially awkward. Dat maakt het wel lekker kijken in ieder geval, hardop lachen is hierbij ook gegarandeerd!

Gilmore Girls.

Gilmore Girls gaat over Lorelai en Rory Gilmore – moeder en dochter – uit het dorpje Stars Hollow, Connecticut. De relatie tussen deze twee, en de relatie met Lorelai’s toch wel ‘elitaire’ ouders, staat centraal in de serie. Klinkt serieus, maar dat valt echt mee! De afleveringen zitten vol humor en de maker van de recap van seizoen 1 heeft het voor elkaar gekregen om in 1 minuut weer te geven waar de serie over gaat:

Dit is de enige serie in het rijtje die ‘lange’ afleveringen (45 minuten) heeft. Daardoor iets minder makkelijk om snel te kijken, maar als je het over ‘feelgood’ hebt, dan hoort Gilmore Girls daar gewoon tussen.

Welke lijkt jou leuk? Heb je nog meer feelgood tips? 🙂

4 thoughts on “Netflix: 5 feelgood series

  1. Leuk! Ik vind Gilmore Girls echt waanzinnig leuk, behalve dan de vervolgserie (A life after ofzoiets), daar knapte ik wel op af. Maar de serie zelf is echt verslavend!
    Na Gilmore Girls heb ik Gossip Girl gekeken, die vond ik ook superleuk en heel erg feelgood… 🙂

    Liked by 1 person

  2. JA! Ik had precies hetzelfde met dat vervolg erop (A year in a life, zo heet ie volgens mij). Echt jammer! En hoe kon ik Gossip Girl nou weer vergeten?! Goede toevoeging, thanks! 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.