Weekend tip: een NS-wandeling

Zo’n anderhalf jaar geleden ontdekte ik de NS-wandelingen: wandelingen van station naar station, die je door prachtige natuurgebieden of binnensteden leiden. Nu is het zo dat wandelen in het weekend een wat duffig imago heeft. Alsof het voor oude mensen bedoeld is. En dat vind ik jammer, want het is ontzettend leuk (en gezellig om met vrienden te doen) én je beseft je weer even hoe mooi Nederland eigenlijk is!

Begin september sprak ik met een vriendinnetje af en ik stelde voor een NS-wandeling te gaan doen. Voor haar was het nieuw, maar het leek haar wel leuk. Via de website kun je kiezen uit allerlei verschillende routes, variërend in afstand en landschap. Je kunt het dichtbij huis houden, maar ook verder weg gaan. Super leuk toch?

Wij zijn gegaan voor wandeling ‘De Vuursche’, van station Baarn naar station Hollandsche Rading. Je kunt je route printen en meenemen: er staat heel gedetailleerd beschreven hoe je moet lopen, maar omdat de routes voor een groot deel een bestaand wandelpad volgen (met handige rood-witte bordjes) loop je gelukkig niet de hele tijd met je neus in de papieren en heb je genoeg tijd om lekker om je heen te kijken.

De natuur waar je doorheen loopt is werkelijk prachtig en in elke route zit (vaak) ook nog iets speciaals. Bij ons was dat Paleis Soestdijk, waar de route langsliep.

DSC_0021

Mooi om eens gezien te hebben! Je kunt er in het weekend ook naar binnen, maar dat hebben wij bewaard voor een andere keer.

Op iedere route wordt er ook rekening mee gehouden dat je er op een gegeven moment wel behoefte aan hebt om even lekker te zitten. Er staat dus precies beschreven waar je horeca kunt vinden. Wij zijn tijdens onze route eerst door Baarn en Soest gelopen, om vervolgens via verschillende natuurgebieden in het dorpje Lage Vuursche aan te komen.

DSC_0061

Daar hebben we heerlijke pannenkoeken gegeten, die helaas al op waren toen ik me bedacht dat het leuk was om daar een foto van te maken. Neem maar van me aan dat het lekker was, hij is tenslotte op, haha!

Ik vind de NS-wandelingen echt echt echt een dikke aanrader! Je hebt heerlijk de tijd om bij te praten als je met vriend(inn)en gaat, of de ruimte om je hoofd leeg te maken als je besluit alleen te gaan. Daarnaast ben je ook nog eens hartstikke gezond bezig en kun je genieten van al het natuurschoon dat Nederland gelukkig ook nog heeft.

Lijkt het jou wat om een NS-wandeling te gaan doen? Ik ben benieuwd!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.