Juliet’s Wall in Verona

Het is natuurlijk een beetje gek dat een hele stad draait om een verhaal. Een verhaal van Shakespeare, dat dan weer wel. Want wie kent het niet? Het verhaal van Romeo & Juliet. En mocht je dat verhaal niet kennen (foei), dan heb je de film Letters to Juliet misschien wel gezien. Ook daar speelt Verona – en in het bijzonder Juliet’s huis – een belangrijke rol.

Juliet4.JPG

Standbeeld van Juliet

Dit is haar dan, Juliet (of Giulietta, in het Italiaans). Als je over haar rechterborst wrijft zou dat liefdesgeluk opleveren. Het metaal is daar dan ook helemaal beschadigd, vele romantici zijn jou dus al voor geweest.

Wil je deze foto maken moet je wel heel veel geduld hebben. Iedereen rent namelijk op haar af voor het maken van een selfie (of voor het wrijven over de rechterborst), dus tussen die momenten door heb ik snel een foto kunnen schieten.

Juliet3

Balkon

Kijk je omhoog, dan zie je het balkon. Het balkon waar Romeo en Juliet elkaar voor het eerst zouden hebben gezien. Tegelijkertijd is dit ook een museum (Juliet’s huis): tegen een kleine vergoeding mag je naar binnen. Je kunt zelfs het balkon op, dus als je regelt dat iemand anders even beneden blijft staan om een foto van je te maken heb je een leuk aandenken, haha. In het museum kun je ook Juliet’s bed vinden. Of nouja, het bed dat in 1968 voor de verfilming van Romeo & Juliet gebruikt werd.

Briefjesmuur

De muur vol met liefdesbriefjes vind ik toch wel het meest fascinerend. Er is bijna geen leeg plekje meer te vinden: overal hangen briefjes, vastgeplakt met kauwgom, pleisters en andere provisorische plakmiddeltjes. Mensen van over de hele wereld komen hier naartoe om hun liefdesbrief op de muur te plakken. Wil je hier ook een liefdesbriefje achterlaten, dan zullen jij en je geliefde voor altijd bij elkaar blijven (pin me er niet op vast hè).

Je riskeert trouwens wel een boete van 500 euro als je hier een briefje op de muur wil hangen: mensen plakken hun briefjes vaak vast met kauwgom. Dit heeft de muur alleen serieus beschadigd en om dat te voorkomen heeft de gemeente serieuze boetes ingesteld! Ik vraag me af of dit echt gaat voorkomen dat mensen hun briefjes ophangen.

Letters to Juliet

Als je de film Letters to Juliet hebt gezien, dan weet je dat er boven de muur een groepje vrijwilligers zit die écht de geschreven brieven beantwoorden waarin om advies wordt gevraagd. Hoe leuk! Dat is dus geen filmfabeltje, maar wordt echt gedaan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.