Review: Het bucketlist boek voor op reis

Foto van bol.com, waar dit boek ook te bestellen is.

Vlak voordat we op vakantie gingen, deed ik dit boek cadeau aan een vriendinnetje die mee zou gaan op reis. Natuurlijk werd hij ingepakt en meegenomen en regelmatig vinkten we de dingen af die we al gedaan hebben.

Het boek is erg leuk opgebouwd en begint met een aantal ‘bucketlistpunten’ om thuis nog te doen (voordat je weggaat). Vervolgens komen de punten voor op reis.

Zie hier een aantal punten die voorbij komen. Wij vonden het ook leuk om erbij te zetten waar en wanneer we het punt hadden voltooid.

Pootje baden in een fontein konden we ook afstrepen. Wel even een fontein gezocht waar niet veel mensen voorbij kwamen, maar hier hadden we uitgebreid de tijd om lekker rond te spetteren.

Onze beste yogaposes kwamen naar voren tijdens het SUPpen in Ljubljana. Het is gebruikelijk (volgens onze gids) dat er altijd wel iemand van zijn board valt. Helaas voor haar gebeurde dat bij ons niet (al was het op deze foto wel even spannend voor mij, haha), waardoor ze ons allerlei yoga-poses op het board liet doen in de hoop dat een van ons er toch nog in zou vallen.

Deze gids (en die in Budapest) gaf ons ook nog leuke tips waar je echt Sloveens (of Hongaars, in Budapest) kon eten.

250Dingen3

Onze eerste bestemming was natuurlijk Dresden, in Duitsland. Zelfs voordat we wisten dat dit een bucketlist punt was praatten we al met een zwaar Duits accent, ghehe.

Wij hebben erg om het boek gelachen. Aan het einde van het boek zitten ook een aantal land-specifieke bucketlistpunten (pizza eten in Italië, bier drinken tijdens Oktoberfest in Duitsland, alpaca’s knuffelen in Peru, …). Ik vind het boek zeker een aanrader en ook erg leuk om als cadeau te geven (bij voorkeur aan iemand met wie je op vakantie gaat, haha).

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.