What I eat in a week

Een hele week eerlijk bijhouden wat ik allemaal naar binnen werk, dat leek me een leuk idee. Niet alleen om aan jullie te laten zien, maar ook om me er zelf bewust van te worden wat ik allemaal binnenkrijg. Wat ik eet wisselt héél erg. De ene week heb ik echt enorme vreetbuien, wat ervoor zorgt dat ik de week erna vaak weer iets gezonder eet. Ik probeer dat iets meer in balans te brengen, vandaar dat ik graag ook eens zwart op wit zie wat ik allemaal eet. Ben heel benieuwd!

Maandag 17 september

Maandag is een werkdag! Ik begon de dag met een klein ontbijt: een kiwi en een peer, met een kop koffie (+ klein plonsje melk). Normaal ontbijt ik meer, maar ik ben niet helemaal fit en kreeg niet veel binnen. Om 10:00 uur was het tijd voor het tussendoortje op school. Ik at een banaan en dronk een automaat-cappuccino. Als lunch at ik 1 maisboterham met plantaardige boter en een Pindareep van Hero. Dit lijkt weinig; ik had ook meer bij me, maar ik voelde me nog steeds niet lekker.

dsc_0001.jpg

Om half 5 reed ik naar huis en kreeg ik wel trek in een tussendoortje. In de auto lag nog een zak (gesmolten) chocoladepepernoten. Ik at er 5. Tim had gekookt en als diner at ik 1,5 schaaltje pasta met tomaten-spinaziesaus, met wat parmezaanse kaas. Het toetje skipte ik, dat doen we ook niet elke avond. Ik dronk nog wel een kopje appelthee terwijl we naar ‘Helemaal het Einde’ keken.

Dinsdag 18 september

Ik was vrij en ik had een rustigere opstart dan gisteren. Nog steeds niet helemaal fit en daarom extra fijn dat ik er nergens op tijd hoefde te verschijnen. Voor mijn ontbijt zette ik koffie (2 kopjes met een plonsje melk) en at een schaaltje sojayoghurt met een grote banaan er doorheen. Als lunch at ik een tosti van maisbrood met kaas en ik sneed er een peer bij.

Een uurtje later at ik er nog een Pindareep achteraan. Als tussendoortje schilde ik een minneola (love die dingen!) en omdat ik compleet was ingestort (verkouden, moe, alles) dronk ik een ice skinny latte als oppepper, terwijl ik een oude aflevering van ‘Vier Handen op één Buik’ keek. ‘s Avonds had Tim een overleg op zijn werk. Ik had totaal geen zin om te koken, dus als diner at ik een maaltijdsalade falafal-couscous van de AH. Stiekem had ik nog heel veel zin in iets zoets, dus at ik als toetje een bolletje vanille-ijs met een beetje Nesquik poeder. Theïnevrije (groene) thee was het laatste wat ik vandaag had.

Woensdag 19 september

Gelukkig voelde ik me vandaag alweer iets beter! Ik stond om 8:00 uur op, waste mijn haar en ging naar beneden om te ontbijten. Dat was hetzelfde als gisteren: een schaaltje sojayoghurt met een banaan + 2 kopjes koffie met een plonsje melk. Tussendoor at ik een minneola. Rond 12:00 uur ging ik naar de supermarkt. Ik kocht een lekkere lunch: spelt-banaan pancakes. Echt zó lekker! Ik maakte het af met partjes appel en hazelnootpasta.

img_7691-e1537361757370.jpg

Als tussendoortje at ik een pakje glutenvrije crackers die ik lekker in de humus dipte, en ik snoepte nog een paar losse dropjes. Ik dronk er een glas Nesquik (met amandelmelk) bij. Tim at vanavond ook weer mee, maar ik moest wel koken. Nog steeds lui! Dus het avondeten bestond uit pitabroodjes met falafal, tomaat, paprika, avocado en een beetje sla. Simpel, maar erg lekker!

Donderdag 20 september

Vandaag is weer een werkdag! Ik ontbijt wat steviger: een schaaltje sojayoghurt met een banaan en havermout + een kopje koffie met een plonsje melk. Daarna rijd ik naar school, waar ik om 10:00 uur een pakje kaneel Sultana eet als tussendoortje. Om 12:00 uur is het lunchpauze en eet ik 2 maisboterhammen met chocopasta en een minneola. Ik drink er ook nog een kopje automaten-cappuccino bij. Mijn eten was toen op, maar aangezien ik pas om 17:15 uur naar huis reed, had ik toen behoorlijk honger. De zak chocoladepepernoten lag nog in de auto en die heb ik per ongeluk helemaal leeggegeten in de file. Oeps. Gelukkig zat hij niet meer helemaal vol, haha. Als avondeten at ik een schaaltje pasta met groenten en mozzarella.

Vrijdag 21 september

Weer een werkdag! Ik ontbijt met twee volkorencrackers met chocopasta + een kop koffie met een plonsje melk. Op school nog een automaten-cappuccino er achteraan. Als tussendoortje eet ik een banaan en drink nog zo’n zelfde cappuccino. Om 11:45 uur gaan de kinderen weg en ik ben van plan het niet laat te maken. Ik eet een pakje Sultana’s en als ik thuiskom haal ik lunch bij de supermarkt: een meergranenbol met eiersalade en wat blaadjes rucola + een chocoladebroodje (oeps, dat krijg je als je pas om 14:15 uur je lunch gaat halen). Als tussendoortje eet ik een peer. Vrijdagavond is bij ons altijd cheatavond, om het weekend te vieren. Deze vrijdag aten we friet met een kaaskroketje, en yogonaise + curry als sausjes. Heerlijk, maar ook heel vet, dus ik hoefde daarna niks meer.

Zaterdag 22 september

Weekend! Tim en ik besloten te gaan ontbijten bij de Hema. Ze hebben daar een nieuwe formule: je kunt je ontbijt zelf samenstellen. Ik koos voor een glaasje yoghurt met wat muesli, een glaasje ‘vers’ fruit, een croissantje met jam en een klein glas sinaasappelsap + een grote cappuccino. Klinkt veel, en dat was het ook haha. Duurde ook lang voordat ik weer trek had, maar om half 2 vond ik het echt tijd voor lunch. Ik at een broodje met pompoenzaden, de ene helft met plantaardige boter en de andere helft met eiersalade + rucola.

img_7709.jpg

Tussendoor kreeg ik wel weer trek. Ik at een klein stukje speculaas met wat chocoladeballetjes van de AH (eigenlijk bedoeld als broodbeleg, maar zo lekker!). Als diner aten we pasta met tomatensaus, een heleboel spinazie en mozzarella (light). Ook een toetje mag niet ontbreken op zaterdag: een klein bolletje vanille-ijs met banaan en diezelfde chocoladebolletjes als vanmiddag. Yum. Om de dag ook nog even slecht af te sluiten aten we samen een halve zak chips leeg. Morgen weer op dieet.

Zondag 23 september

Het ontbijt houd ik heel eenvoudig, want ik heb nog geen trek. Ik neem 2 kopjes koffie met plonsjes melk + een banaan. ‘s Middags bakt Tim havermoutpannenkoeken voor lunch. Ik eet drie kleintjes met vers fruit (banaan & appel) en een beetje suiker/stroop. Ik snack daarna nog met een beetje chocoladesprinkles van AH en een kopje koffie. Ons diner bestaat uit broccoli, aardappelkroketjes uit de oven en een tomaat-kaas rondo (vegetarische schnitzel).

Een hele week mijn eten bijhouden heeft me er bewust van gemaakt dat ik heel veel suiker binnenkrijg (waaronder 2 x keer lunch met pannenkoeken, en ondanks dat het geen hele ongezonde waren is het beleg natuurlijk wel heel zoet geweest). Volgende week wil ik echt alleen maar hartig lunchen en de toetjes bewaren voor het weekend. Daar ga ik eens mee beginnen om mijn eetpatroon wat gezonder te maken!

Nog even handig om te vermelden: ik heb alleen mijn drinken benoemd als ik iets anders heb gehad dan water. Zowel thuis als op werk heb ik altijd mijn dopper bij me die ik vul en waar ik uit drink! (:

3 thoughts on “What I eat in a week

 1. Mijn personal trainer vroeg mij alles wat ik consumeer 3X pw bij te houden en raadde mij hiervoor de app MyFitnesPall aan. Ik hou inmiddels alles elke dag bij, puur om inzicht te krijgen wat ik binnenkrijg. Omdat de app alle voedingswaarden (ongeveer) bijhoudten diagrammen maakt, zie je in een oogopslag wat de balans tussen je binnengekregen koolhydraten, vetten en eiwitten is, hoe actief je bent en hoeveel calorieën je hebt gegeten.
  Ik vind het echt top, misschien is het ook iets voor jou? Ik ben overigens niet op dieet en hou me niet aan het aantal calorieën (als ik daar geen zin in heb), maar omdat de app me er 3X pd aan herinnert Mn intake in te voeren, ben ik veel bewuster met Mn voeding bezig en eet ik gezonder.

  Succes!

  Liked by 1 person

  1. Haha, ik ken de app inderdaad! Hele fijne app, ook een tijdje gebruikt en toen werkte het best goed voor mij. Thanks voor de reminder, ik ga hem weer eens even opzoeken!

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.