Wenen: eten & drinken

Eerder verscheen er al een artikel over het spenderen van een dag in Wenen. Vandaag geef ik jullie tips waar je lekker kunt eten en drinken! Het zullen niet veel tips zijn, aangezien ik er zelf niet lang was, maar wél tips die je helpen om een echt Weense/Oostenrijkse ervaring op te doen.

WenenEten2

Cafe Frauenhuber

Café Frauenhuber is een traditioneel koffiehuis in de binnenstad van Wenen (heel makkelijk te vinden!). Het is een van de oudste koffiehuizen, en wordt in Wenen gezien als hét oudste koffiehuis. Obers lopen hier ook nog in hele traditionele kleding, erg leuk om te zien. Strijk hier dus vooral even neer voor de ervaring!

Adres: Himmelpfortgasse 6, Wenen

weneneten4.jpg

Figlmüller

Prachtige foto. Maar daar gaat het even niet om. Wie aan Oostenrijk(s eten) denkt, denkt vast aan wienerschnitzel. In dit restaurantje kun je de allerbeste van Wenen krijgen! Tip: reserveer vooraf een tafel, want wij konden geen tafeltje meer krijgen. Ook deze hotspot is in het centrum te vinden, lekker makkelijk!

Adres: Wollzeile 5, Wenen

Hungry Guy

Niks traditioneels aan, maar wel een dikke aanrader. Bij Hungry Guy kun je streetfood halen (bestellen en betalen aan de bar, ze brengen het bij je aan tafel). Wil je toch nog een echt Weense ervaring, dan kun je een pitabroodje met schnitzel eten. Voor mij (als vegetariër) waren er echter ook genoeg lekkere opties, zoals op de foto te zien is: ik had een pitabroodje met gebakken ei en avocado, yum!

Adres: Rabensteig 1, Wenen

WenenEten1

Apfelstrüdel

Ja, mijn laatste tip: zoek een plekje waar je Apfelstrüdel kunt eten, aangezien dit toch wel typisch Oostenrijks is! Het plekje waar wij zaten was niet heel erg goed, vandaar dat ik alleen het gebakje zelf laat zien. Je kunt het op heel veel plekken vinden, dus ga er gewoon lekker naar op zoek!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.