Krakow: eten&drinken

In Krakow hebben we behoorlijk wat leuke tentjes van binnen gezien, omdat we regelmatig moesten schuilen voor de regen. Een uitgebreide post met hotspots dus!

Pub Wrega

In de Joodse wijk Kazimierz zit Pub Wrega, dat ons werd aangeraden door een echte Pool. Je hebt hier de mogelijkheid om echt Pools te eten: wij bestelden vegetarische pierogi, Poolse specialiteit en echt wel lekker (al zou ik dat hele bord niet in mijn eentje leeg krijgen).

Adres: Jozefa 17, Krakow

Om je trouwens nog een beeld te geven van de rest van de wijk, genoeg keus om ergens anders te gaan eten, hihi:

Schermafbeelding 2018-08-20 om 14.34.42

Andrus Food Truck

Niet ver van Pub Wrega zit Andrus Food Truck, een klein pleintje waar een permanent foodtruckfestival(letje) staat. Hier kun je onder andere chimneys halen: deeg cones, vaak omhuld met kaneel, gevuld met ijs en andere zoete zooi. Hoewel de chimney van oorsprong Hongaars is, vond ik ze er in Krakow een stuk Instawaardiger uit zien dan in Budapest!

KrakowEten6

Hamsa: hummus and happiness

Spread hummus, not war is de quote van Hamsa, die je ook op t-shirts kunt krijgen als je dat wilt. Bij Hamsa kun je echt heel gezellig binnenzitten en je waant je direct in een Oosters oord. Wat Hamsa zo leuk maakt is dat je zelf je borrelplank kunt samenstellen, waarbij je kunt kiezen uit verschillende soorten hummus (met flatbread), ingelegde groenten, kaaskroketjes, olijven, … de keuze is reuze.

Adres: Szeroka 2, Krakow

KrakowEten5

Harry Potter café

In het centrum zit een echt Harry Potter café. Hoewel het een beetje verstopt zit, zullen de rondlopende Harry Potter figuren er wel voor zorgen dat je de ingang vindt! Als je vervolgens naar binnen stapt – en de trap af loopt – vraag je je echt af waar je uit gaat komen, maar uiteindelijk kom je in een soort kelder terecht. Het doet een beetje denken aan een werfkelder in het centrum van Utrecht, maar dan met een complete Harry Potter inrichting (eerlijk is eerlijk, het is niet allemaal even mooi).

Drankjes bestel (en betaal) je aan de bar, maar ze komen het wel bij je langs brengen. En die drankjes zijn dan dus wel weer leuk. Naast boterbier kun je allerlei andere gekke drankjes bestellen: zo had ik een Dark Lord (een zwarte milkshake met stukjes oreo er doorheen) en een vriendinnetje had een Felix Felicis (oranje limonade – heel zoet – maar wel met glitters!).

Adres: Grodzka 50/1, Krakow

Modova cocktail bar

Heb je zin om je nog even lekker te bezatten (of om gewoon een lekkere cocktail te drinken), ga dan naar Modova. Hoog aangeschreven door TripAdvisor en terecht: je kunt kiezen uit ontzettend veel cocktails, waarbij ze ook een aparte selectie van ‘lokale’ cocktails hebben gemaakt.

Na onze cocktails hebben we nog een crack baby gedeeld: je krijgt dan 6 shotjes en ze waren best lekker. Geen pure wodka, maar een mix met prosecco. We konden dus ook gewoon nog recht naar buiten lopen aan het einde van de avond.

Ben jij al eens in Krakow geweest en heb je nog meer aanraders?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.