Streetart in Dresden

Houd je van streetart? Dan zit je in Dresden zeker op de goede plek. Dat lijkt misschien wat vreemd als je mijn eerdere post over Dresden hebt gelezen, maar daarin had ik het over Dresden Altstadt. Vandaag heb ik over Dresden Neustadt, een wijk aan de andere kant van de Elbe, waar wij onze Airbnb hadden.

Door de hele wijk heen vind je hele toffe streetart, zoals op de foto’s hierboven te zien is. Een goede straat om de beste kunstwerken te spotten is de Louisenstrasse, waar ook ontzettend veel leuke cafeetjes zitten waar je tot diep in de nacht kunt blijven hangen (Katy’s Garage!).

Wat je écht moet doen, is op zoek gaan naar de Kunsthofpassage. Google Maps zal het gewoon herkennen en je er naartoe leiden, dus het is niet moeilijk te vinden. Dit stukje Dresden bestaat uit 5 verschillende binnenplaatsen, die stuk voor stuk de moeite waard zijn om te bekijken. Bovenstaande binnenplaats is de ‘Court of the Animals’.

KHP2

Zoek je naar foto’s van de Kunsthofpassage, dan zul je bovenstaande afbeelding snel tegenkomen. Dit hofje is namelijk extra bijzonder: er wordt muziek gecreëerd op het moment dat er water naar beneden loopt via de pijpen (als het regent dus). Dit hofje wordt ook wel de ‘Court of the Elements’ genoemd, omdat de artiest heeft gespeeld met de elementen der natuur.

In de Kunsthofpassage zijn ook verschillende winkeltjes en cafeetjes te vinden. Dat geeft je de kans om de sfeer nog wat beter op te snuiven. Helaas waren wij er te vroeg: ze waren nog niet geopend, maar ik kan me goed voorstellen dat het er nog levendiger zal zijn als mensen op terrasjes zitten en de winkeltjes in en uit kunnen lopen.

Wij waren erg enthousiast over de Kunsthofpassage en vonden het misschien zelfs wel het leukste stukje Dresden. Ook al ligt het wellicht iets uit de richting – en aan de andere kant van de Elbe – het is op loopafstand vanaf het oude centrum, dus ik raad je zeker aan om er een bezoekje aan te brengen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.