6 stijlvolle airbnb’s (< €50,-) voor je volgende citytrip

Moeilijk lange titel, sorry. Maar ik wilde graag in 1 keer duidelijk maken waarom je op dit artikel zou moeten klikken: ik heb op Airbnb namelijk gezocht naar betaalbare, stijlvolle appartementjes op citytrip-waardige bestemmingen. Dit zijn stuk voor stuk woningen die ik zelf zo zou boeken (en dat geldt ook voor de bestemmingen)!

De foto’s die ik gebruikt heb in dit artikel komen uiteraard allemaal van Airbnb. De bestemmingen zullen ook allemaal gelinkt worden, zodat jullie snel terugvinden waar je het appartement kunt boeken/beter bekijken.

Wenen, Oostenrijk

Afgelopen zomer ben ik al in Wenen geweest en ik kan deze stad absoluut aanraden voor een citytrip. Helaas hebben wij zelf niet in deze Airbnb gezeten, maar mocht ik nog een keer naar de Oostenrijkse hoofdstad gaan, dan staat dit appartement zeker op nummer 1. Ik houd enorm van lichte ruimtes en dat in combinatie met het hout dat veelvuldig gebruikt is in dit appartement, maakt dat ik er graag zou verblijven.

Boedapest, Hongarije

Ook Boedapest heb ik afgelopen zomer al bezocht, voor de tweede keer zelfs. Deze stad kan ik je ook ontzettend aanbevelen, wat een fantastische stad! Dit appartementje ziet er ook mega leuk uit, erg goed ingericht! Ik denk dat het vrij klein is, maar er is leuk gespeeld met de ruimte en het gebouw heeft een mooie uitstraling (zie alleen al die foto van de courtyard, prachtig!). Een extra pluspunt is dat het appartement ontzettend centraal ligt. En kom je in de winter? In de recensies is te lezen dat er vloerverwarming aanwezig is!

Krakow, Polen

Oké, ik lijk reclame te maken voor steden waar ik zelf afgelopen zomer al geweest ben, maar ik kom gewoon steeds hele leuke appartementjes tegen! Zoals deze, hoe leuk ziet dit eruit? Ik houd van dit stijltje, en dat bad! Ook dit appartement ligt centraal (vlakbij het grote marktplein). Ideaal!

Praag, Tsjechië

Een nieuwe bestemming, ook voor mij! En ook een heel ander stijltje in dit appartement, maar dit ziet er wel ontzettend gezellig uit. Bovendien vind ik de manier waarop dat bed is gecreëerd erg tof (al vraag ik me wel af of het lekker ligt). Mocht ik een tripje naar Praag gaan plannen, dan houd ik dit appartement zeker in mijn achterhoofd!

Lissabon, Portugal

De laatste keer (en enige keer trouwens, haha) dat ik in Lissabon was is al zo’n 4 jaar geleden. Het is een prachtige stad, echt waar! En dit appartement, hoe cute! Het is wel vrij klein volgens mij, maar zo gezellig ingericht (en dat balkon!). Een extra pluspunt is dat dit appartement in de wijk Alfama ligt, een erg leuke buurt!

Bordeaux, Frankrijk

Waarschijnlijk niet de eerste bestemming waar je aan denkt, maar overweeg het eens! Vooral als je al eens in de meer voor de hand liggende plekken bent geweest (Parijs, Marseille, Straatsburg, …) is het leuk om eens een nieuwe Franse stad te bezoeken. Volgens mij heeft Bordeaux je meer te bieden dan je denkt. En hoe leuk is dit appartementje dan!

Ik ben heel benieuwd wat jij van deze ‘woningen’ vindt. Zou je er zelf eentje boeken? En spreken de steden je aan? Laat het me weten!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.