Roadtrip #1: Franse kust

Jaaa, de eerste roadtrip! We beginnen even dichtbij huis, maar Frankrijk heeft zoveel moois te bieden, niet normaal. Het idee van deze roadtrip is dat je via de westkust helemaal naar het zuiden, de Côte d’Azur, rijdt.

Schermafbeelding 2018-10-25 om 10.17.57

Ik heb de roadtrip nog redelijk simpel gehouden. Je kunt ook het uiterste puntje van de westkust nog meepakken, maar dat kost erg veel tijd & kilometers en ik wilde het haalbaar houden om te rijden (en vakantie te vieren) in zo’n 3 weken.

Voor de route heb ik Utrecht als startpunt genomen. Vervolgens gaat de route naar La Rochelle, een grote havenstad aan de Golf van Biskaje. Ook Bayonne ligt aan deze golf (en twee rivieren), vlakbij de Spaanse grens. De Spaanse grens gaan we niet over, maar we rijden naar Carcassonne (wie kent dat spel nog?), om vervolgens naar Toulon aan de kust te rijden, waar je een plekje kunt zoeken om lekker van de zon en het strand te genieten. Vervolgens rijden we via Valensole (want: prachtige lavendel!) naar Menton. Dit is tevens de laatste bestemming van deze roadtrip.

La Rochelle

Schermafbeelding 2018-10-25 om 09.50.36

La Rochelle is een grote havenstad, met 3 kenmerkende torens die over de zee uitkijken. De stad kent een rijke geschiedenis. Daarnaast is er ook strand aanwezig, waar je welverdiend kunt bijkomen van je ontdekkingen. Helaas kon ik geen goede stockphoto’s vinden van La Rochelle, dus vandaar een Pinterest screenshot. Ga daar vooral even kijken, dan snap je waarom je La Rochelle op je route moet zetten!

Bayonne

bayonne.jpg
Photo by Tom Sekula on Unsplash

Vlakbij de Spaanse grens ligt het prachtige Bayonne. Ik houd zelf enorm van die prachtige huizen langs de rivier, in typisch Baskische stijl. Daarnaast schijnen er indrukwekkende botanische tuinen te zijn en worden er regelmatig grote festivals georganiseerd in de stad.

Carcassonne

Carcassonne.jpg
Photo by Tom Sekula on Unsplash

Ik ken Carcassonne vooral van het spel, en ik was positief verrast toen ik erachter kwam dat het echt bestaat en ook nog eens ontzettend interessant is. Het schijnt nog echt een Middeleeuwse stad te zijn, en aangezien we er toch langs komen op weg naar de zuidkust kunnen we hier net zo goed nog even stoppen!

Toulon

toulon.jpg
Photo by Amelie Ohlrogge on Unsplash

Tijd voor zon, zee en strand! Ik heb Toulon uitgekozen, maar je kunt natuurlijk ook een ander stadje of dorpje aan de kust uitkiezen. En misschien heb je nog wel zin in een citytrip: Montpellier, Marseille, Cannes en Nice liggen allemaal aan de zuidkust en zijn zeker de moeite waard om langs te gaan.

Valensole

valensole.jpg
Photo by Massimiliano Donghi on Unsplash

Even een kleine omweg, maar zeker de moeite waard! Ik denk dat de foto wel voor zich spreekt: Valensole is bij uitstek geschikt om lavendelvelden te fotograferen.

Menton

Schermafbeelding 2018-10-25 om 10.23.54.png

We zitten inmiddels bijna in Italië, en dat zie je misschien ook wel een beetje aan dit stadje. Helaas kon ik hiervoor geen stockphoto’s vinden, vandaar weer een Pinterest screenshot. Menton doet me echt een beetje denken aan Cinque Terre, de vijf bekende dorpjes in Italië. Daarnaast kun je hier ook nog heerlijk relaxen aan het strand, voordat je weer naar huis rijdt.

Ik ben benieuwd wat jullie van deze ‘serie’ vinden. Zelf vind ik het ontzettend leuk om dit te doen: ik ben eigenlijk gewoon een denkbeeldige vakantie aan het plannen, haha. Heb jij landen/gebieden waarvan je graag een roadtrip-optie wil? Laat het me weten, misschien doe ik er wel wat mee!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.