Netflix: kerstfilms

Confession: in november ben ik al begonnen met het kijken van kerstfilms. Vorig jaar was ik er helemaal niet zo in geïnteresseerd, maar ik word er nu zó blij (en mega sentimenteel) van! En Netflix heeft heel goed ingespeeld op het succes van vorig jaar, want er staan heel veel (nieuwe) feelgood kerstfilms online!

A Christmas Prince

A Christmas Prince vertelt het verhaal van Amber, die als journalist naar een klein landje afreist. Ze heeft de taak om een artikel te schrijven over de toekomstige koning. Een lastige taak, want deze prins laat zich liever niet zien aan journalisten. Door stom toeval wordt Amber aangezien voor de tutor van prinses Emily en zet vanuit het paleis haar onderzoek naar de prins voort. Uiteraard wordt ze stapelverliefd op hem en hij op haar, maar natuurlijk gaat er ook weer van alles mis, waardoor het bijna mis loopt tussen hen. Bijna hè, want het blijft natuurlijk wel een cheesy kerstfilm! ; )

Volgens mij zijn er al heel veel mensen die deze film vorig jaar gezien hebben. Normaal gesproken ben ik echt niet van dit soort films: veel te voorspelbaar en onrealistisch, maar met kerst… Ik heb er echt van genoten. En goed nieuws voor de mensen die deze film al hebben gezien en er helemaal dol op waren, want er is een vervolg!

A Christmas Prince: The royal wedding

Deel 1 eindigde met het moment dat de prins op zijn knieën ging voor Amber en haar ten huwelijk vroeg. Deel 2 draait dan ook volledig om deze bruiloft. Er wordt flink naartoe geleefd, maar ook nu gaat niet alles van een leien dakje. Omdat Amber koningin wordt van het land, moet ze dingen opgeven die heel graag doet (zoals haar blog).

Ik sprong nog net geen gat in de lucht toen ik zag dat er een deel 2 online stond! Heerlijk! Zelf vind ik het altijd leuk om nieuwe films te kijken, maar het kost me wel weer even tijd om in het verhaal en de personages te komen. Dat hoeft nu niet, want de cast is volledig hetzelfde (al komen er natuurlijk wel wat personages bij). Kijken dus!

The Princess Switch

Stacey (Vanessa Hudgens) is bakker en wordt uitgenodigd voor een bakkerscompetitie in een klein landje. Hier gaat ze heen met haar goede vriend en zijn dochter. Op de eerste dag dat ze daar is, botst ze tegen ‘lady’ Margaret (ook Vanessa Hudgens), verloofde van prins Edward. Ze lijken als 2 druppels water op elkaar. Margaret vraagt of Stacey voor 2 dagen van leven wil ruilen, zodat ze het normale leven nog kan zien voordat trouwt met de prins. Stacey komt erachter dat de prins wel erg leuk is, en Margaret komt erachter dat ze het gewone leven eigenlijk veel fijner vindt dan een leven in de spotlights…

Oké, deze film… Het is een kruising tussen A Christmas PrinceThe Parent Trap en The Princess Diaries. Als je die films leuk vindt, dan vind je deze ook leuk. Het is natuurlijk ook weer lekker onrealistisch, maar zo heerlijk om naar te kijken onder een dekentje met een kopje thee! Geniet ervan zou ik zeggen!

Christmas wedding planner

Kelsey is net begonnen als wedding planner en haar eerste grote opdracht is het organiseren van de bruiloft van haar veel te rijke nichtje Emily. Terwijl ze daarmee bezig is, ontmoet ze Connor. Hij doet onderzoek naar Emily’s verloofde Todd, in opdracht van een bekende, en vraagt Kelsey hem te helpen. In eerste instantie wil ze dat niet, omdat ze wil voorkomen dat de bruiloft (die zij organiseert) wordt afgeblazen. Uiteindelijk gaat ze er toch op in, omdat ze twijfelt aan Todd’s oprechtheid. Tijdens het onderzoek groeien Kelsey en Connor dichter naar elkaar toe.

Heel eerlijk, deze film vond ik mehh. Ik kreeg erg niet de echte kerstvibes van, zoals ik die wel kreeg bij de eerder genoemde films. Daarnaast vond ik het verhaal ook niet heel interessant. Ik ben dus niet zo’n grote fan, al heb hem ik wel afgekeken.

Christmas Inheritance

De film gaat over de rijke en verwende Ellen Langford. Haar vader stuurt haar naar Snow Falls, om te bewijzen dat ze er klaar voor is het familiebedrijf van hem over te nemen. Door een sneeuwstorm zit ze vast in de plaatselijke herberg, waar ze haar echte identiteit verborgen houdt. En daar vindt ze, surprise surprise, liefde én waardering voor Kerstmis.

Weer lekker cheesy, maar ik vond het een leuke film. Kerstgevoelens heel erg aanwezig, dus dat is top! Ook lekker voorspelbaar (ben ik trouwens de enige die zich eraan begint te irriteren dat in bijna elke kerstfilm de moeder van de hoofdpersoon niet meer leeft?). Ik vind het desalniettemin wel een dikke aanrader!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.