Travel bucketlist voor 2019

Welkom bij mijn ‘travel bucketlist’: plekken die ik in 2019 graag wil bezoeken. Leuk om volgend jaar te bekijken of dat gelukt is.

Côte d’Azur

marseille2.jpg
Photo by Matthieu Da Cruz on Unsplash

Dit ziet er misschien een beetje standaard uit en ik ben er ook zeker wel eens geweest. Dat was echter in mijn puberjaren, de jaren waarin ik de schoonheid van vakantiebestemmingen nog niet echt kon waarderen (haha). Als ik foto’s van de Côte d’Azur voorbij zie komen, dan ben ik telkens weer verbaasd dat dit prachtige natuurschoon zo dichtbij huis te vinden is. (Of nouja, relatief gezien dan. Je hoeft in ieder geval niet helemaal naar Azië voor mooie stranden en een azuurblauwe zee). Check ook even dit artikel, daar worden de mooiste stranden van de Côte d’Azur genoemd,

 

 

Naast de indrukwekkende kust, zijn er natuurlijk ook een aantal steden die ik hier graag zou bezoeken. Nice, Marseille, Cannes en Monaco staan zeker op mijn lijstje, maar of dat in 1 zomer gaat lukken…?

Cinque Terre, Italië

Cinque1
Photo by Ivan Bertona on Unsplash

Afgelopen zomer heb ik dit zo ontzettend vaak voorbij zien komen! Het ziet er prachtig uit, en hoewel ik al gewaarschuwd ben dat het mega toeristisch is in de zomer, wil ik het alsnog met eigen ogen zien. Want hoe mooi is dit?! Het schijnt wel een bestemming te zijn voor een of twee dagen (vooral in het toeristenseizoen). En omdat het in het noordwesten van Italië ligt, niet heel ver van de Franse grens, zie ik mogelijkheden met mijn 1e bestemming voor de volgende zomer! : )

Londen, UK

london
Photo by Sandra Ahn Mode on Unsplash

Ik ben al 3 keer eerder in Londen geweest, maar eigenlijk heb ik heel weinig van de highlights meegepakt! Zo zonde! Vandaar dat ik graag nog een keer wil gaan, en daarbij echt de toerist wil gaan uithangen. Oh, en een klein beetje winkelen dan.

Estland, Letland, Litouwen

esto

Deze bestemmingen spreken me vooral aan, omdat het niet zo voor de hand ligt. Ik ken weinig mensen die naar Estland, Letland en Litouwen zijn geweest. Maar ik denk: onbekend maakt onbemind. Naast de populaire bestemmingen, waar ik zeker ook naartoe wil, lijkt het mij ook erg leuk om minder bekende plaatsen te bezoeken en te leren kennen. En wie weet, misschien inspireer ik mensen wel weer om daar ook eens naartoe te gaan!

tallinn.jpg
Photo by Ilya Orehov on Unsplash

Want kijk nou, hoe leuk! Dit is Tallinn, de hoofdstad van Estland. Ook een onwijs mooie winterbestemming lijkt mij.

Oké, dit zo teruglezend denk ik: hmm, enthousiast. Misschien niet helemaal haalbaar in een jaar, maar het zou toch heel leuk zijn! Wat staat er op jouw travel bucketlist voor 2019?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.