Goede voornemens 2019

In het kader van: ‘beter laat dan nooit’ heb ik toch nog besloten om een post te wijden aan mijn goede voornemens. Die heb ik namelijk zeker! Ik kan me voorstellen dat je er helemaal niks mee hebt om goede voornemens op te stellen. Had ik eerst ook. Omdat ik de laatste tijd toch erg bezig ben met ontwikkeling, wilde ik er graag over nadenken waar ik mezelf over een jaar zou willen zien.

Persoonlijk

Op persoonlijk vlak heb ik dit jaar 4 doelen gesteld. Ik probeer er zoveel mogelijk voor te zorgen dat het doelen zijn waarvan ik volgend jaar écht kan zeggen of het wel/niet gelukt is. Ik ben dus niet zo van het ‘gezonder eten’, want van zulk soort doelen vind ik het altijd lastig om te zeggen of ik iets behaald heb.

 • Meer lezen: ik wil de World Reading Challenge doen komend jaar. Dit is een lijst van 52 boeken en in elk boek staat een ander land centraal. Heel interessant! Ik heb de eerste twee al uit en ben in de derde begonnen. De grootste uitdaging? Alle boeken vinden, haha.
 • Hardlopen oppakken: mijn conditie is belabberd. Maar hoe controleer je dat? Ik heb in ieder geval 2 ‘lopen’ waar ik komend jaar graag aan wil deelnemen. Eén daarvan is de Utrecht Urban Trail, waarbij je 5 of 10 kilometer dwars door het centrum van Utrecht rent. Om het nog interessanter te maken, word je door allerlei gebouwen heen geleid. Lijkt me erg leuk! Deze trail ga ik met een vriendin samen doen, als extra stok achter de deur.
 • Mijn Bullet Journal bijhouden: ik wil in december 2019 terugkijken op een heel jaar Bullet Journal (en ik heb alvast uitgerekend of het in 1 journal past. Als het goed is gaat dat lukken!).
 • Verhuizen. Ja, spreekt wel voor zich. Makkelijk te controleren ook, haha.
roman-kraft-669711-unsplash.jpg
Photo by Roman Kraft on Unsplash

Vrienden & familie

Ik merkte dat ik de laatste tijd mijn familie en vrienden teveel voor lief nam. Jammer, want ze betekenen zoveel voor me dat ze dat ook wel mogen merken/horen!

 • Kaartjes sturen voor verjaardagen. Ik ben namelijk ontzettend slecht in dat soort dingen. Vaak krijg je van mij om 22:00 uur nog een appje, omdat ik er eerder niet aan dacht. Slordig! Daarom heb ik een aantal vrienden/familie waar ik echt een kaartje naar wil sturen voor hun verjaardag (en ook op tijd!). Om mezelf een beetje te helpen heb ik een leuke verjaardagskalender gekocht, samen met een voorraad leuke kaartjes.
 • Meer initiatief nemen. Oké, ik geef toe: dit is lastig te controleren. Maar ik kon er even niks anders van maken! Soms laat ik het afspreken teveel van anderen afhangen, en kan ik zelfs een beetje teleurgesteld zijn als een ander geen initiatief neemt. Terwijl ik het zelf net zo goed niet doe! Vandaar dit doel dus.
 • TV-loze avonden met Tim. We hebben afgesproken dat we in ieder geval iedere woensdag de TV uit laten, zodat we meer quality time met elkaar kunnen doorbrengen.
jeshoots-com-436787-unsplash.jpg
Photo by JESHOOTS.COM on Unsplash

Werk

Werkgerelateerd stonden er eigenlijk maar twee punten op mijn lijstje:

 • 4-5 dagen per week gaan werken (in plaats van de 2,5 dag die ik nu met heel veel plezier doe). Inmiddels heb ik hier al aan voldaan, want de laatste dag voor de kerstvakantie (toen ik mijn lijstje al gemaakt had), kreeg ik te horen dat mijn duo naar een andere groep gaat en ik haar dagen erbij krijg. Heel blij mee, want dit betekent dat ik fulltime de groep ga doen, en het dus écht mijn groep wordt!
 • Professionaliseringsmogelijkheden onderzoeken. Hoewel ik net ben afgestudeerd (en daarmee mijn 4e diploma heb gehaald, haha), wil ik graag verder leren. Hier weet mijn leidinggevende intussen al wel van en in de komende maanden gaan we bespreken wat er mogelijk is voor mij binnen de stichting. Ik ben heel benieuwd!
nils-nedel-386683-unsplash.jpg
Photo by Nils Nedel on Unsplash

Travel

Het afgelopen jaar heb ik het ‘reizen’ echt ontdekt (al was het dan binnen Europa en relatief kort). Het smaakte zeker naar meer!

 • Minstens 1 keer vliegen: ik heb vliegangst en daardoor de afgelopen 2 jaar niet meer gevlogen. Vind ik erg jammer, want het beperkt toch je mogelijkheden! Bovendien merk ik dat de angst om het vliegtuig weer in te stappen steeds groter wordt, dus ik wil er nu echt iets aan doen. De plannen zijn er in ieder geval: met een vriendinnetje ga ik een week naar IJsland in de zomervakantie en ook met Tim heb ik plannen om voor een weekendje ergens naartoe te vliegen.
 • Een reis buiten Europa plannen. Het gaat nog niet lukken om in 2019 al een verre reis te maken, maar het is wel mijn doel om het in ieder geval te plannen en het zo iets concreter te maken!

Zo, een hele waslijst! Ik ben heel benieuwd hoe ik hier over 11,5 maand naar terugkijk, haha. Heb jij ook goede voornemens opgesteld, of ben je er niet zo van?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.